Supermann-kake

Supermann-kake

0
5
Enkel100 min
Overrask far med en supermann-kake på farsdagen. Denne er fylt med syltetøy, banan, salte peanøtter og krem inspirert av Elvis.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll

Pynt

 • 200 g
  blåbær
 • 100 g
  marsipan
 • ⅛ ts
  rød konditorfarge (gelefarge)

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm ovnen til 160 °C. Varm opp smør og melk på lav varme til smøret har smeltet. Avkjøl noe.

 2. 2

  Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i en bolle med egg og sukker. Pisk til stiv eggedosis.

 3. 3

  Sikt inn mel og bakepulver og pisk til akkurat blandet. La vispen gå og spe inn smør- og melkeblandingen. Pisk til en glatt røre. Skrap ned kantene på bakebollen så du er sikker på at alt er godt blandet.

 4. 4

  Dekk en liten langpanne (ca. 33x22 cm) med bakepapir og fordel røren i. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.

 5. 5

  Sørg for at kremosten er romtemperert. Pisk kremosten luftig med melis og vaniljesukker. Pisk kremfløte stiv i en annen bolle. Visp inn i kremosten til godt blandet.

 6. 6

  Del kakebunnen i to og legg den ene kakebunnen på et serveringsfat. Smør syltetøy utover. Ha på ca. 1/3 av kremen og smør utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter, fordel utover kaken og topp med den andre bunnen.

 7. 7

  Dekk utsiden av kaken med resten av kremen og sett kaken kaldt mens du jobber med marsipanen.

 8. 8

  Farg marsipanen med rød matfargen ved å kna den jevnt inn. Bruk plasthansker så du ikke blir rød på hendene. Kjevle marsipanen ut på et bord drysset med litt melis og skjær ut Supermann-logo. Legg logoen midt på kaken og dekk resten med blåbær. Del blåbærene i to om de er store.

Tips

For å lage Supermann-logoen, kan du printe ut en logo fra Internett justert til den størrelsen du ønsker og bruke den som mal. Skjær den ut med en skarp skalpell, inkludert de negative rommene inne i logoen, og legg den på toppen av den utkjevlede marsipanen. Bruk en skarp kniv og skjær langs kantene på malen.

Del denne oppskriften: