
Supermann-kake
Overrask far med en supermann-kake på farsdagen. Denne er fylt med syltetøy, banan, salte peanøtter og krem inspirert av Elvis.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fyll
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 160 °C. Varm opp smør og melk på lav varme til smøret har smeltet. Avkjøl noe.
- 2
Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i en bolle med egg og sukker. Pisk til stiv eggedosis.
- 3
Sikt inn mel og bakepulver og pisk til akkurat blandet. La vispen gå og spe inn smør- og melkeblandingen. Pisk til en glatt røre. Skrap ned kantene på bakebollen så du er sikker på at alt er godt blandet.
- 4
Dekk en liten langpanne (ca. 33x22 cm) med bakepapir og fordel røren i. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
- 5
Sørg for at kremosten er romtemperert. Pisk kremosten luftig med melis og vaniljesukker. Pisk kremfløte stiv i en annen bolle. Visp inn i kremosten til godt blandet.
- 6
Del kakebunnen i to og legg den ene kakebunnen på et serveringsfat. Smør syltetøy utover. Ha på ca. 1/3 av kremen og smør utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter, fordel utover kaken og topp med den andre bunnen.
- 7
Dekk utsiden av kaken med resten av kremen og sett kaken kaldt mens du jobber med marsipanen.
- 8
Farg marsipanen med rød matfargen ved å kna den jevnt inn. Bruk plasthansker så du ikke blir rød på hendene. Kjevle marsipanen ut på et bord drysset med litt melis og skjær ut Supermann-logo. Legg logoen midt på kaken og dekk resten med blåbær. Del blåbærene i to om de er store.
Tips