Supermann-kake
Enkel•100 min40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
2 ½ dl
-
1 stkvaniljestang
-
4 stkegg
-
4 dlsukker
-
5 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
Fyll
-
500 gromtemperert TINE Kremgo® Naturell
-
3 dlmelis
-
2 tsvaniljesukker
-
3 dl
-
8 ssblåbærsyltetøy
-
2 stkbananer
-
100 gpeanøtter
Pynt
-
200 gblåbær
-
100 gmarsipan
-
⅛ tsrød konditorfarge (gelefarge)
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 160 °C. Varm opp smør og melk på lav varme til smøret har smeltet. Avkjøl noe.
-
2
Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i en bolle med egg og sukker. Pisk til stiv eggedosis.
-
3
Sikt inn mel og bakepulver og pisk til akkurat blandet. La vispen gå og spe inn smør- og melkeblandingen. Pisk til en glatt røre. Skrap ned kantene på bakebollen så du er sikker på at alt er godt blandet.
-
4
Dekk en liten langpanne (ca. 33x22 cm) med bakepapir og fordel røren i. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
-
5
Sørg for at kremosten er romtemperert. Pisk kremosten luftig med melis og vaniljesukker. Pisk kremfløte stiv i en annen bolle. Visp inn i kremosten til godt blandet.
-
6
Del kakebunnen i to og legg den ene kakebunnen på et serveringsfat. Smør syltetøy utover. Ha på ca. 1/3 av kremen og smør utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter, fordel utover kaken og topp med den andre bunnen.
-
7
Dekk utsiden av kaken med resten av kremen og sett kaken kaldt mens du jobber med marsipanen.
-
8
Farg marsipanen med rød matfargen ved å kna den jevnt inn. Bruk plasthansker så du ikke blir rød på hendene. Kjevle marsipanen ut på et bord drysset med litt melis og skjær ut Supermann-logo. Legg logoen midt på kaken og dekk resten med blåbær. Del blåbærene i to om de er store.