Skip to main content

Bartekake

Enkel
45min

Hva med en bartekake til movemberkake eller farsdag? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk. Nam!

4.1
(76)
Next ImageBartekake

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

4 dl
sukker
5 ss
kakao
3 stk
egg
3.5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver

Sjokoladekrem

120 g
TINE® Meierismør, romtemperert
300 g
melis
6 ss
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller sterk kaffe
2 ts
vaniljesukker
2 ts
kakao

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele, og trekk bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og ha i hvetemel blandet med bakepulver. Rør godt.

  2. Hell deigen i godt smurt form, ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  3. Del kaken på midten i "bølget" form, som mønsteret i midten av yin og yang-symbolet. Snu ene kakedelen opp ned og legg halvdelene med tykkeste del mot hverandre. Nå vil du se at det ligner en bart.

Sjokoladekrem

  1. Pisk smør og melis til luftig krem. Bland sammen melk/kaffe, vaniljesukker og kakaopulver. Tilsett væsken i en tynn stråle i smørkremen, mens du pisker på sakte hastighet.

  2. Smør sjokoladekremen på og dekk hele bartekaken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kaken kan også fylles med Piano vaniljekrem

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter