Bartekake
Hva med en bartekake til movemberkake eller farsdag? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk. Nam!
Enkel•45 min•12 personer
Ingredienser
- 250 g TINE® Meierismør
- 4 dl sukker
- 5 ss kakao
- 3 stykk egg
- 3.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Sjokoladekrem
- 120 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 300 g melis
- 6 ss TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller sterk kaffe
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts kakao
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele, og trekk bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og ha i hvetemel blandet med bakepulver. Rør godt.
2
Hell deigen i godt smurt form, ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
3
Del kaken på midten i "bølget" form, som mønsteret i midten av yin og yang-symbolet. Snu ene kakedelen opp ned og legg halvdelene med tykkeste del mot hverandre. Nå vil du se at det ligner en bart.
Sjokoladekrem
1
Pisk smør og melis til luftig krem. Bland sammen melk/kaffe, vaniljesukker og kakaopulver. Tilsett væsken i en tynn stråle i smørkremen, mens du pisker på sakte hastighet.
2
Smør sjokoladekremen på og dekk hele bartekaken.
TipsKaken kan også fylles med Piano vaniljekrem