Bartekake
Enkel•45 min min
Hva med en bartekake til movemberkake eller farsdag? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
4 dlsukker
-
5 sskakao
-
3 stkegg
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
Sjokoladekrem
-
120 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
300 gmelis
-
6 ssTINE® Helmelk 3,5 % fett eller sterk kaffe
-
2 tsvaniljesukker
-
2 tskakao
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele, og trekk bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og ha i hvetemel blandet med bakepulver. Rør godt.
-
2
Hell deigen i godt smurt form, ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
-
3
Del kaken på midten i "bølget" form, som mønsteret i midten av yin og yang-symbolet. Snu ene kakedelen opp ned og legg halvdelene med tykkeste del mot hverandre. Nå vil du se at det ligner en bart.
Sjokoladekrem
-
4
Pisk smør og melis til luftig krem. Bland sammen melk/kaffe, vaniljesukker og kakaopulver. Tilsett væsken i en tynn stråle i smørkremen, mens du pisker på sakte hastighet.
-
5
Smør sjokoladekremen på og dekk hele bartekaken.