Bartekake

(56)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hva med en movemberkake? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk.

Antall porsjoner

12

Utstyr

Springform, 24 - 26 cm

Ingredienser

250 gTINE Meierismør
4 dlsukker
5 sskakao
3 stkegg
3 ½ dlhvetemel
1 tsbakepulver

Sjokoladeglasur

120 gTINE Meierismør, romtemperert
300 gmelis
6 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller sterk kaffe
2 tsvaniljesukker
2 tskakao

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele, og trekk bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og ha i hvetemel blandet med bakepulver. Rør godt.
    2. Hell deigen i godt smurt form, ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
    3. Del kaken på midten i "bølget" form, som mønsteret i midten av yin og yang-symbolet. Snu ene kakedelen opp ned og legg halvdelene med tykkeste del mot hverandre. Nå vil du se at det ligner en bart.
  • Sjokoladeglasur

    1. Visp romtemperert smør til myk smørkremen mykt. Ha i melis, kakao og vaniljesukker og visp sammen. Tilsett melk/kaffe til passe konsistens til slutt.
    2. Smør sjokoladeglasuren på og dekk hele bartekaken.

Tips:

Kaken kan også fylles med Piano vaniljekrem

Kommentarer

  Legg til kommentar