Bartekake

Bartekake

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 45 min
Hva med en movemberkake? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 - 26 cm
250 g TINE Meierismør
4 dl sukker
5 ss kakao
3 stk egg
3 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Sjokoladeglasur

120 g TINE Meierismør , romtemperert
300 g melis
6 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller sterk kaffe
2 ts vaniljesukker
2 ts kakao

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele, og trekk bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og ha i hvetemel blandet med bakepulver. Rør godt.
    2. Hell deigen i godt smurt form, ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
    3. Del kaken på midten i "bølget" form, som mønsteret i midten av yin og yang-symbolet. Snu ene kakedelen opp ned og legg halvdelene med tykkeste del mot hverandre. Nå vil du se at det ligner en bart.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Visp romtemperert smør til myk smørkremen mykt. Ha i melis, kakao og vaniljesukker og visp sammen. Tilsett melk/kaffe til passe konsistens til slutt.
    2. Smør sjokoladeglasuren på og dekk hele bartekaken.
Tips!

Kaken kan også fylles med Piano vaniljekrem

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tobias

    2 år siden
    Hei går det an a lage den uten bakepulver?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tobias, Det kan du, men anbefaler da å hå litt flytende sjokolade i røren :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Solveig

    2 år siden
    hei er det mulig å ikke bruke egg?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Solveig, Du kan lage kaken uten egg men da må du erstatte de med natron. Lykke til :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Stian

    3 år siden
    Hei! Hvor stor form skal kaken stekes I?

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Stian, Denne oppskriften kan du fint bruke i en 26 cm springform. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat