Sjokoladekake med Guinness

Sjokoladekake med Guinness

5
 • Enkel
 • 120 min
 • 50 min
Gjør litt ekstra stas på far med denne mørke fristelsen. Mørkt øl gjør denne sjokoladekaken ekstra saftig og god, og den kan nærmest minne om en krydderkake. Toppet med saltstenger, krem og karamell blir det skikkelig feiring. Den perfekte kaken til farsdag!

Ingredienser

4 ½ dl Guinness eller annen mørk øl
1 dl mørk sirup
50 g TINE Meierismør
2 dl brunt sukker
2 dl kakao
3 stk egg
5 dl sukker
8 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

KARAMELLSAUS

1 ½ dl sukker
1 dl vann
1 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte

TOPPING

3 dl TINE Kremfløte
2 dl knuste saltstenger

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Kok opp øl, sirup, smør og brunt sukker. Rør inn kakao og avkjøl noe.
   Tips

   Alt mørkt øl, som porter eller stout, kan brukes med omtrent samme effekt som Guinness.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Visp godt mens øl- og kakaoblandingen helles i. Pisk til en jevn og glatt røre.
  3. Kle bunnen på en stor, rund springform på ca. 24 cm i diameter med bakepapir og smør formen. Hell røren i og stek nederst i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kaken kan godt være litt myk i midten. Dekk til toppen av kaken underveis om den blir for mørk på toppen. Avkjøl på rist.
  4. Lag karamellsausen mens kaken steker. Kok vann og sukker i en gryte uten omrøring til det blir gyllent og karamellisert. Det skal boble godt i ca. 5 minutter. Rør inn smør og fløte og rør til en glatt saus. Det bobler kraftig opp, så vær forsiktig. Avkjøl i kjøleskapet.
  5. Pisk kremfløte til stiv krem og fordel utover kaken. Dryss over knuste saltstenger og drypp over karamellsaus.
   Sjokoladekake med Guinness
Tips

En myk, hvit krem på toppen minner om det fine skummet som Guinness serveres med. Kaken kan også dekoreres med kremostglasur.

Kommentarer

 • Astrid

  2 år siden
  Denne kaka så VELDIG spennende og god ut! Men nå har den stekt i 60 min. På 200 grader og er fremdeles FLYTENDE inni! Blir nok ikke brukbar til servering.... Vurderte å bruke større form, for det er jo en stor porsjon! Noen som har prøvd det?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Astrid,

   Så leit å høre at den var flytende inni. Håper den stivnet på slutten slik at resultatet ditt ble vellykket. Det er anbefalt i oppskriften en rundform på 24 cm, så dette skal holde for å få høyde på kaken og at den blir gjennomstekt :) God bakst videre!

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat