
Spøkelse-pavlova
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
9 stkromtempererte eggehviter
-
3 tshvitvinseddik
-
6 dlfinkornet sukker
-
3 tsHOFF Potetmel
-
2 tsvaniljesukker
-
1 dråpesort konditorfarge til å tegne ansikter
Kirsebærsaus
-
600 gfrosne kirsebær
-
2 ½ dlsukker
Til servering
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp to sirkeler, ca. 18 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
Tips
Eggeplommene kan du bruke til hjemmelaget iskrem, créme brûlée, vafler, pannekaker, pasta og mye annet godt.
-
3
Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
-
4
Ha 1/3 av marengsen over i en sprøytepose med en rund tipp. Fordel resten av marengsmassen i sirklene på bakepapiret slik at du får to runde bunner.
-
5
Sprøyt ut små spøkelsestopper med sprøyteposen på en annen bakepapirkledd stekeplate. Stek bunner og marengstopper i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt gjerne om på brettene etter halve tiden er gått. Avkjøl på rist, fjerne bakepapiret forsiktig.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
6
Bruk en tynn pensel og svart matfarge til å tegne ansikter på spøkelsene. La tørke godt. Du kan ev. bruke smeltet sjokolade eller lakrissaus.
-
7
Kok kirsebær og sukker i ca. 30 minutter til sausen begynner å tykne. Sil av sausen, la syltetøy og saus avkjøle hver for seg.
-
8
Pisk kremfløte til luftig krem.
-
9
Monter kaken ved å legg en bunn på serveringsfat, fordel krem og kirsebærsyltetøy utover. Sett et lag med spøkelser på toppen slik at de vender utover. Legg den andre bunnen på toppen og fordel krem og spøkelser på toppen. Hell over kirsebærsaus og server med en gang.