Spøkelse-pavlova

Spøkelse-pavlova

0
15
Middels100 min
Skummel eller søt? Det avgjør du, men denne morsomme pavlovaen setter stemningen på Halloween.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 9 stk
  romtempererte eggehviter
 • 3 ts
  hvitvinseddik
 • 6 dl
  finkornet sukker
 • 3 ts
  potetmel
 • 2 ts
  vaniljesukker
 • 1 dråpe
  sort konditorfarge til å tegne ansikter

Kirsebærsaus

 • 600 g
  frosne kirsebær
 • 2 ½ dl
  sukker

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp to sirkeler, ca. 18 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

 2. 2

  Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  Tips

  Eggeplommene kan du bruke til hjemmelaget iskrem, créme brûlée, vafler, pannekaker, pasta og mye annet godt. 

 3. 3

  Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

 4. 4

  Ha 1/3 av marengsen over i en sprøytepose med en rund tipp. Fordel resten av marengsmassen i sirklene på bakepapiret slik at du får to runde bunner.

 5. 5

  Sprøyt ut små spøkelsestopper med sprøyteposen på en annen bakepapirkledd stekeplate. Stek bunner og marengstopper i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt gjerne om på brettene etter halve tiden er gått. Avkjøl på rist, fjerne bakepapiret forsiktig.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

 6. 6

  Bruk en tynn pensel og svart matfarge til å tegne ansikter på spøkelsene. La tørke godt. Du kan ev. bruke smeltet sjokolade eller lakrissaus.

 7. 7

  Kok kirsebær og sukker i ca. 30 minutter til sausen begynner å tykne. Sil av sausen, la syltetøy og saus avkjøle hver for seg.

 8. 8

  Pisk kremfløte til luftig krem.

 9. 9

  Monter kaken ved å legg en bunn på serveringsfat, fordel krem og kirsebærsyltetøy utover. Sett et lag med spøkelser på toppen slik at de vender utover. Legg den andre bunnen på toppen og fordel krem og spøkelser på toppen. Hell over kirsebærsaus og server med en gang.

Tips

Du trenger en kjøkkenmaskin med stor bolle til denne oppskriften. Ev. kan oppskriften lages i to omganger. Følg oppskriften på Pavlova for bunnene og Pikekyss for marengsspøkelsene.

Del denne oppskriften: