Skummel sjokolade-trifle

4-ingrediens oreo-kake

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 25 min
En enkel dessert med Oreo-kjeks for sjokoladekrem-elskere! Perfekt til Halloween, spesielt om du skal servere noe søtt til mange.

Ingredienser

Antall porsjoner

KJEKSLAG

300 g oreokjeks
50 g TINE Meierismør

SJOKOLADEKREM

6 dl TINE Kremfløte
2 dl ferdig sjokoladesaus

TOPPING

3 dl TINE Kremfløte
2 ss ferdig sjokoladesaus

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og knus Oreokjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Vend med smeltet smør.
    2. Pisk kremfløte til luftig krem og vend inn sjokoladesaus.
      Tips!

      I denne oppskriften lager du enkelt sjokoladekrem ved å røre inn ferdigkjøpt sjokoladesaus i pisket krem. Du kan også smelte 200 g god kvalitetssjokolade og vende inn i den piskede kremen når sjokoladen har avkjølt seg litt. Da får du en luksusvariant.

    3. Fordel halvparten av kjeksblandingen i bunnen av en serveringsbolle. Topp med halvparten av sjokoladekremen og gjenta lagene.
    4. Pisk kremfløte til stiv krem og fordel utover toppen. Sprøyt sjokoladesaus i en spiral på toppen og dra baksiden av en kniv fra midten og utover slik at det ser ut som et spindelvev.
Tips!

Legg til friske bær, som bringebær, blåbær eller jordbær, mellom lagene så blir desserten litt friskere.

Kommentar

Kommentarer

  • Benedicte

    14 dager siden
    Må man lage kaken den samme dagen man skal servere den? Eller kan man lage den dagen før bursdagen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      14 dager siden
      Hei Benedicte,

      Denne kan du servere med engang :) Ha en fin bursdag!!

      Kommenter  (1)


  • Benedicte

    18 dager siden
    Kan man bruke naturell ost også så det blir ostekrem?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      14 dager siden
      Klart du kan, Benedicte :)

      Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Lise

    1 år siden
    Må en ta ut kremen fra oreokjeksen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lise, Denne oppskriften blir best når man bruker hele oreo'n :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat