Skummel gravsteinkake til halloween
Hva passer vel bedre enn en mystisk gravstøtteformet kake til Halloween. Dette er en knallgod sjokoladekake dekket med sjokoladeglasur og marsipan.
Middels•1 t 20 min•12 personer
Ingredienser
Sjokoladekakebunn
- 175 g TINE® Meierismør
- 1 dl vann
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk
- 225 g hvetemel
- 250 g sukker
- 1 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 2 stykk egg
- 2 ts vaniljesukker
- 5 ss kakao
Sjokoladeglasur
- 50 g TINE® Meierismør
- 3 ss kakao
- 2.5 ts vaniljesukker
- 250 g TINE® Kremgo® Naturell
Marsipanlokk
- 750 g sort marsipan, eller fondant (sukkerpasta)
- 100 g hvit marsipan, eller fondant
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 180 °C.
2
Smelt smør, ha i vann og Kefir. Bland inn hvetemel, sukker natron, salt, vaniljesukker, kakaopulver og egg. Rør godt sammen. Dekk en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter på 180 °C. Avkjøl kaken.
3
Ta kaken ut av langpannen og kutt kaken til formen på bildet. Skjær av hjørnene på en av kortsidene. Skjær deretter av på motsatt side ved å smale inn formen på kaken slik at den indikerer en gravstøtte. Legg kaken forsiktig på egnet fat.
Sjokoladeglasur
1
Smelt smør til glasuren og rør inn kakao og vaniljesukker, avkjøl litt. Rør i kremosten og sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Dekk kakebunnen med sjokoladeglasuren.
Marsipanlokk
1
Kjevle sort marsipan/fondant/sukkerpasta slik at den dekker hele kaken. Ha den over kakebunn og klem godt inntil. Renskjær langs kanten.
Kjevle hvit marsipan/fondant/sukkerpasta og skjær ut bokstaver «RIP» eller annet.
TipsPynt gjerne kaken med noe ekstra skummelt. For eksempel kravlende Edderkoppkjeks.