Skummel gravsteinkake til halloween

Skummel gravsteinkake til halloween

Kommentarer 0
  • Middels
  • 80 min
  • 35 min
Hva passer vel bedre enn en mystisk gravstøtteformet kake til Halloween. Dette er en knallgod sjokoladekake dekket med sjokoladeglasur og marsipan.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, ca. 20 x 30 cm

Sjokoladekakebunn

175 g TINE Meierismør
1 dl vann
2 dl TINE Kulturmjølk
225 g hvetemel
250 g sukker
1 ts natron
½ ts salt
1 ts bakepulver
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
5 ss kakao

Sjokoladeglasur

50 g TINE Meierismør
3 ss kakao
2 ½ ts vaniljesukker
250 g TINE Kremgo’® Naturell

Marsipanlokk

750 g sort marsipan eller fondant (sukkerpasta)
100 g hvit marsipan eller fondant

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Smelt smør, ha i vann og melk. Bland inn hvetemel, sukker natron, salt, vaniljesukker, kakaopulver og egg. Rør godt sammen. Dekk en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter på 180 °C. Avkjøl kaken.
    3. Ta kaken ut av langpannen og kutt kaken til formen på bildet. Skjær av hjørnene på en av kortsidene. Skjær deretter av på motsatt side ved å smale inn formen på kaken slik at den indikerer en gravstøtte. Legg kaken forsiktig på egnet fat.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør til glasuren og rør inn kakao og vaniljesukker, avkjøl litt. Rør i kremosten og sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Dekk kakebunnen med sjokoladeglasuren.
  2. Marsipanlokk

    1. Kjevle sort marsipan/fondant/sukkerpasta slik at den dekker hele kaken. Ha den over kakebunn og klem godt inntil. Renskjær langs kanten. Kjevle hvit marsipan/fondant/sukkerpasta og skjær ut bokstaver «RIP» eller annet.
Tips!

Pynt gjerne kaken med noe ekstra skummelt. For eksempel kravlende Edderkoppkjeks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat