
Skummel gravsteinkake til halloween
Middels•80 min35 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekakebunn
-
175 g
-
1 dlvann
-
2 dl
-
225 ghvetemel
-
250 gsukker
-
1 tsnatron
-
½ tssalt
-
1 tsbakepulver
-
2 stkegg
-
2 tsvaniljesukker
-
5 sskakao
Sjokoladeglasur
-
50 g
-
3 sskakao
-
2 ½ tsvaniljesukker
-
250 g
Marsipanlokk
-
750 gsort marsipan eller fondant (sukkerpasta)
-
100 ghvit marsipan eller fondant
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
2
Smelt smør, ha i vann og Kefir. Bland inn hvetemel, sukker natron, salt, vaniljesukker, kakaopulver og egg. Rør godt sammen. Dekk en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter på 180 °C. Avkjøl kaken.
-
3
Ta kaken ut av langpannen og kutt kaken til formen på bildet. Skjær av hjørnene på en av kortsidene. Skjær deretter av på motsatt side ved å smale inn formen på kaken slik at den indikerer en gravstøtte. Legg kaken forsiktig på egnet fat.
Sjokoladeglasur
-
4
Smelt smør til glasuren og rør inn kakao og vaniljesukker, avkjøl litt. Rør i kremosten og sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Dekk kakebunnen med sjokoladeglasuren.
Marsipanlokk
-
5
Kjevle sort marsipan/fondant/sukkerpasta slik at den dekker hele kaken. Ha den over kakebunn og klem godt inntil. Renskjær langs kanten. Kjevle hvit marsipan/fondant/sukkerpasta og skjær ut bokstaver «RIP» eller annet.