Skummel gravsteinkake til halloween

Skummel gravsteinkake til halloween

2
40
Middels80 min
Hva passer vel bedre enn en mystisk gravstøtteformet kake til Halloween. Dette er en knallgod sjokoladekake dekket med sjokoladeglasur og marsipan.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekakebunn

Sjokoladeglasur

Marsipanlokk

 • 750 g
  sort marsipan eller fondant (sukkerpasta)
 • 100 g
  hvit marsipan eller fondant

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 180 °C.

 2. 2

  Smelt smør, ha i vann og Kefir. Bland inn hvetemel, sukker natron, salt, vaniljesukker, kakaopulver og egg. Rør godt sammen. Dekk en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter på 180 °C. Avkjøl kaken.

 3. 3

  Ta kaken ut av langpannen og kutt kaken til formen på bildet. Skjær av hjørnene på en av kortsidene. Skjær deretter av på motsatt side ved å smale inn formen på kaken slik at den indikerer en gravstøtte. Legg kaken forsiktig på egnet fat.

Sjokoladeglasur

 1. 4

  Smelt smør til glasuren og rør inn kakao og vaniljesukker, avkjøl litt. Rør i kremosten og sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Dekk kakebunnen med sjokoladeglasuren.

Marsipanlokk

 1. 5

  Kjevle sort marsipan/fondant/sukkerpasta slik at den dekker hele kaken. Ha den over kakebunn og klem godt inntil. Renskjær langs kanten. Kjevle hvit marsipan/fondant/sukkerpasta og skjær ut bokstaver «RIP» eller annet.

Tips

Pynt gjerne kaken med noe ekstra skummelt. For eksempel kravlende Edderkoppkjeks.

Del denne oppskriften: