Oppskrift på Skummel gravsteinkake til halloween
0

Skummel gravsteinkake til halloween

(11)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Hva passer vel bedre enn en mystisk gravstøtteformet kake til Halloween. Dette er en knallgod sjokoladekake dekket med sjokoladeglasur og marsipan.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

12

Utstyr

Langpanne, ca. 20 x 30 cm

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

175 gTINE Meierismør
1 dlvann
2 dlTINE Kulturmjølk
225 ghvetemel
250 gsukker
1 tsnatron
½ tssalt
1 tsbakepulver
2 stkegg
2 tsvaniljesukker
5 sskakao

Sjokoladeglasur

50 gTINE Meierismør
3 sskakao
2 ½ tsvaniljesukker
250 gTINE Kremgo’® Naturell

Marsipanlokk

750 gsort marsipan eller fondant (sukkerpasta)
100 ghvit marsipan eller fondant

Slik gjør du det

  • Sjokoladekakebunn

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Smelt smør, ha i vann og melk. Bland inn hvetemel, sukker natron, salt, vaniljesukker, kakaopulver og egg. Rør godt sammen. Dekk en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter på 180 °C. Avkjøl kaken.
    3. Ta kaken ut av langpannen og kutt kaken til formen på bildet. Skjær av hjørnene på en av kortsidene. Skjær deretter av på motsatt side ved å smale inn formen på kaken slik at den indikerer en gravstøtte. Legg kaken forsiktig på egnet fat.
  • Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør til glasuren og rør inn kakao og vaniljesukker, avkjøl litt. Rør i kremosten og sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Dekk kakebunnen med sjokoladeglasuren.
  • Marsipanlokk

    1. Kjevle sort marsipan/fondant/sukkerpasta slik at den dekker hele kaken. Ha den over kakebunn og klem godt inntil. Renskjær langs kanten. Kjevle hvit marsipan/fondant/sukkerpasta og skjær ut bokstaver «RIP» eller annet.

Tips:

Pynt gjerne kaken med noe ekstra skummelt. For eksempel kravlende Edderkoppkjeks.

Kommentarer