Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gresskarkake

Enkel
1t 30min

Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

3.7
(112)
Next ImageGresskarkake

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
2 ts
natron
4 dl
brunt sukker
1 ts
kanel
1 ts
kardemomme
1 ts
muskat
0.5 ts
salt
2 dl
rosiner
4 stk
egg
1 stk
appelsin, kun skall
2 ss
appelsinjuice
500 g
gresskar, revet

Glasur

85 g
TINE® Meierismør, romtemperert
150 g
melis
1 stk
appelsin, kun skall
1 dl
appelsinjuice

Topping

100 g
gresskar, i terninger
3 ss
sukker

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.

  2. Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken helt.

Glasur

  1. Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.

  2. Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter