Gresskarkake

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

Antall porsjoner

12

Utstyr

Rund springform, 24 cm i diameter

Ingredienser

5 dlhvetemel
2 tsbakepulver
2 tsnatron
4 dlbrunt sukker
1 tskanel
1 tskardemomme
1 tsmuskat
½ tssalt
2 dlrosiner
4 stkegg
200 gTINE Meierismør
1 stkappelsin, kun skall
2 ssappelsinjuice
500 ggresskar, revet

Glasur

250 gTINE Kremgo’® Naturell
85 gTINE Meierismør, romtemperert
150 gmelis
1 stkappelsin, kun skall
1 dlappelsinjuice
100 ggresskar, i terninger
50 gTINE Meierismør
3 sssukker

Slik gjør du det

    1. Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
    2. Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i 30 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt.
  • Glasur

    1. Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
    2. Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.

Tips:

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Kommentarer

  Legg til kommentar