Gresskarkake

Gresskarkake

8
  • Enkel
  • 60 min
Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

Ingredienser

Utstyr

Rund springform, 24 cm i diameter
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts natron
4 dl brunt sukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts muskat
½ ts salt
2 dl rosiner
4 stk egg
200 g TINE Meierismør
1 stk appelsin , kun skall
2 ss appelsinjuice
500 g gresskar , revet

Glasur

250 g TINE Kremgo® Naturell
85 g TINE Meierismør , romtemperert
150 g melis
1 stk appelsin , kun skall
1 dl appelsinjuice
100 g gresskar , i terninger
50 g TINE Meierismør
3 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
    2. Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i 30 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt.
  1. Glasur

    1. Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
    2. Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.
Tips

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Kommentarer

  • Asbjørn

    27 dager siden
    Kaken ble supergod, men med form 24 cm trenges mye lengre steketid. Ca 1 t og 20 min.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      25 dager siden
      Hmm.. Det virket litt rart.

      Hadde du den på 180 grader, tru?

       (0)

      • Tonje

        23 dager siden
        Fulgte oppskriften nøye og har relativt ny ovn, men møtte også bruke langt over en time før kaken ble ferdig. Helt bløt inni etter kun 40 min.

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          19 dager siden
          Kanskje du kan klemme ut vannet av det revede gresskaret?

          Det blir med litt ekstra veske fra gresskaret. Og dette kan være grunn for at det blir tynnere røre og lengere steketid.:)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat