Skip to main content

Gresskarkake

Enkel
1t 30min

Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

3.7
(112)
Next ImageGresskarkake

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
2 ts
natron
4 dl
brunt sukker
1 ts
kanel
1 ts
kardemomme
1 ts
muskat
0.5 ts
salt
2 dl
rosiner
4 stk
egg
1 stk
appelsin, kun skall
2 ss
appelsinjuice
500 g
gresskar, revet

Glasur

85 g
TINE® Meierismør, romtemperert
150 g
melis
1 stk
appelsin, kun skall
1 dl
appelsinjuice

Topping

100 g
gresskar, i terninger
3 ss
sukker

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.

  2. Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken helt.

Glasur

  1. Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.

  2. Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter