
Gresskarkake
Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
Glasur
Fremgangsmåte
- 1
Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
- 2
Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken helt.
Glasur
- 3
Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
- 4
Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.
Tips
Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.