Gresskarkake
Enkel•90 min60 min
Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 tsnatron
-
4 dlbrunt sukker
-
1 tskanel
-
1 tskardemomme
-
1 tsmuskat
-
½ tssalt
-
2 dlrosiner
-
4 stkegg
-
200 g
-
1 stkappelsin , kun skall
-
2 ssappelsinjuice
-
500 ggresskar , revet
Glasur
-
250 g
-
85 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
150 gmelis
-
1 stkappelsin , kun skall
-
1 dlappelsinjuice
Topping
-
100 ggresskar , i terninger
-
50 g
-
3 sssukker
Slik gjør du det
-
1
Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
-
2
Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken helt.
Glasur
-
3
Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
-
4
Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.