Gresskarkake

Gresskarkake

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 60 min
Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund springform, 24 cm i diameter
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts natron
4 dl brunt sukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts muskat
½ ts salt
2 dl rosiner
4 stk egg
200 g TINE Meierismør
1 stk appelsin , kun skall
2 ss appelsinjuice
500 g gresskar , revet

Glasur

250 g TINE Kremgo’® Naturell
85 g TINE Meierismør , romtemperert
150 g melis
1 stk appelsin , kun skall
1 dl appelsinjuice
100 g gresskar , i terninger
50 g TINE Meierismør
3 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
    2. Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i 30 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt.
  1. Glasur

    1. Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
    2. Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.
Tips!

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    2 år siden
    Hei, denne ser helt super ut :) men skjønner ikke gjentakelsen av «appelsiner, saft» i oppskriften, er nå litt i tvil. Hvor mye saft fra appelsin skal det egentlig være, da tenker jeg på i deigen og i glasuren?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anne, Skjønner godt at dette var forvirrende da det er en feil i oppskriften. Det skal være skallet av en appelsin og 2 spiseskjeer appelsinsaft. Vi jobber med å løse feilen nå og håper det er i orden igjen snart. Takk for at du sa ifra! God jul :)

      Kommenter  (0)


  • Maren

    2 år siden
    Kan oppskriften dobles og lages i langpanne?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maren, Det går helt fint :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat