Gresskarkake
Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.
Enkel•1 t 30 min•12 personer
Ingredienser
- 5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 4 dl brunt sukker
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts muskat
- 0.5 ts salt
- 2 dl rosiner
- 4 stykk egg
- 200 g TINE® Meierismør
- 1 stykk appelsin, , kun skall
- 2 ss appelsinjuice
- 500 g gresskar, , revet
Glasur
- 250 g TINE® Kremgo® Naturell
- 85 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 150 g melis
- 1 stykk appelsin, , kun skall
- 1 dl appelsinjuice
Topping
- 100 g gresskar, , i terninger
- 50 g TINE® Meierismør
- 3 ss sukker
Slik gjør du
1
Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
2
Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken helt.
Glasur
1
Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
2
Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.
TipsLikt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.