gresskarpannekake

Gresskarpannekaker med kanelkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
Herlige dessertpannekaker med gresskar.

Antall porsjoner

Ingredienser

Gresskarpannekaker

200 g gresskar
300 g hvetemel
1 ts salt
2 ts sukker
1 ts bakepulver
¼ ts kanel
2 stk egg (medium)
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dl TINE Kremfløte
1 ss TINE Meierismør til steking

Til servering

2 dl TINE Kremfløte
1 ts kanel

Slik gjør du det

    1. Skjær av skallet på gresskaret, fjern frø og del gresskarkjøtt i jevne biter. Legg bitene i en ildfast form og dekk med aluminiumsfolie. Bak midt i ovnen på 180 °C i 45 minutter, eller til gresskarbitene er møre.
    2. Ha bakte gresskarbiter over i en bakebolle. Tilsett mel, salt, sukker, bakepulver, kanel, egg og melk. Bruk stavmikser, eventuelt en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn røre. Spe med kremfløte til passe konsistens. Den skal være ganske tykk, men flytende nok til å danne tykke pannekaker. La røra svelle i 15 minutter før stekingen.
    3. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Øse i ønsket mengde røre (ca. 1/2 dl) i den varme stekepanna. Snu pannekakene når det begynner å boble på oversiden. Pannekakene skal ikke steke like lenge på andre siden, bare til den har fått fin gylden farge.
    4. Pisk fløte til en myk krem, og dryss inn kanel. Stable gresskarpannekakene oppå hverandre og server med kanelkrem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat