Sjokoladeterte med bær
En nydelig sjokoladeterte som serveres med herlig limekesam og friske bær. Dette er en sikker vinner i et hvert selskap. Passer like godt som dessert som ved siden av kaffen.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Tertebunn:
- 90 g kaldt TINE® Meierismør
- 180 g hvetemel
- 1 stykk stor eggeplomme
- 1 ss sukker
- 1 ss kaldt vann
Fyll:
- 2 ss sukker
- 1 stykk egg
- 1 stykk eggeplomme
- 75 g TINE® Meierismør
- 100 g sjokolade
Tilbehør:
- 1 beger Kesam® Mager vanilje
- 150 g friske bær, f.eks. blåbær, jordbær og bringebær
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en paiform med løs bunn på 20-24 cm.
Tertebunn:
1
Skjær kaldt smør i terninger. Ha mel og smør i en food processor, blend til smuler. Det kan også smuldres sammen for hånd. Bland inn eggeplomme og sukker. Tilsett til slutt kaldt vann.
2
Kjevle deigen én cm tykk (gjerne mellom to ark bakepapir). Smør terteformen. Løft deigen forsiktig over formen og trykk den ned i formen. Dekk alle sprekker og sørg for at deigen går ned i møtet mellom kant og bunn. Fjern overflødig deig fra toppen av kanten.
3
Sett bunnen i fryseren i 20 minutter og forvarm ovnen til 200 °C med et stekebrett stående midt i ovnen. Sett paibunnen på det varme stekebrettet og stek bunnen gylden i 10-15 minutter. Ta kaken ut og avkjøl. Senk varmen i ovnen til 160 °C.
Fyll:
1
Visp sukker, egg og eggeplomme til eggedosis. Smelt smør og sjokolade sammen, og visp det inn i eggedosisen til en glatt og glinsende blanding. Bre det ut i tertebunnen, og stek på 160 °C i ca. 20 minutter, til sjokoladen har stivnet. Avkjøl i formen.