Sjokoladeterte med bær

Sjokoladeterte med bær

1
 • Enkel
 • 90 min
En nydelig sjokoladeterte som serveres med herlig limekesam og friske bær. Dette er en sikker vinner i et hvert selskap. Passer like godt som dessert som ved siden av kaffen.

Ingredienser

Tertebunn:

90 g kaldt TINE Meierismør
180 g hvetemel
1 stk stor eggeplomme
1 ss sukker
1 ss kaldt vann

Fyll:

2 ss sukker
1 stk egg
1 stk eggeplomme
75 g TINE Meierismør
100 g sjokolade

Tilbehør:

1 beger Kesam® Lime
150 g friske bær f.eks. blåbær, jordbær og bringebær

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en paiform med løs bunn på 20-24 cm.
 1. Tertebunn:

  1. Skjær kaldt smør i terninger. Ha mel og smør i en food processor, blend til smuler. Det kan også smuldres sammen for hånd. Bland inn eggeplomme og sukker. Tilsett til slutt kaldt vann.
  2. Kjevle deigen én cm tykk (gjerne mellom to ark bakepapir). Smør terteformen. Løft deigen forsiktig over formen og trykk den ned i formen. Dekk alle sprekker og sørg for at deigen går ned i møtet mellom kant og bunn. Fjern overflødig deig fra toppen av kanten.
  3. Sett bunnen i fryseren i 20 minutter og forvarm ovnen til 200 °C med et stekebrett stående midt i ovnen. Sett paibunnen på det varme stekebrettet og stek bunnen gylden i 10-15 minutter. Ta kaken ut og avkjøl. Senk varmen i ovnen til 160 °C.
 2. Fyll:

  1. Visp sukker, egg og eggeplomme til eggedosis. Smelt smør og sjokolade sammen, og visp det inn i eggedosisen til en glatt og glinsende blanding. Bre det ut i tertebunnen, og stek på 160 °C i ca. 20 minutter, til sjokoladen har stivnet. Avkjøl i formen.

Kommentarer

 • Elin T. Gunderssen

  6 år siden
  Denne kaken ser helt nydelig! Den skal jeg bake til helgen!

   (1)


Det er mye kjærlighet i god mat