Sjokoladeterte med bær

Sjokoladeterte med bær

1
63
Enkel90 min
En nydelig sjokoladeterte som serveres med herlig limekesam og friske bær. Dette er en sikker vinner i et hvert selskap. Passer like godt som dessert som ved siden av kaffen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tertebunn:

  • 90 g
  • 180 g
    hvetemel
  • 1 stk
    stor eggeplomme
  • 1 ss
    sukker
  • 1 ss
    kaldt vann

Fyll:

Tilbehør:

  • 1 beger
    Kesam® Lime
  • 150 g
    friske bær f.eks. blåbær, jordbær og bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en paiform med løs bunn på 20-24 cm.

Tertebunn:

  1. 2

    Skjær kaldt smør i terninger. Ha mel og smør i en food processor, blend til smuler. Det kan også smuldres sammen for hånd. Bland inn eggeplomme og sukker. Tilsett til slutt kaldt vann.

  2. 3

    Kjevle deigen én cm tykk (gjerne mellom to ark bakepapir). Smør terteformen. Løft deigen forsiktig over formen og trykk den ned i formen. Dekk alle sprekker og sørg for at deigen går ned i møtet mellom kant og bunn. Fjern overflødig deig fra toppen av kanten.

  3. 4

    Sett bunnen i fryseren i 20 minutter og forvarm ovnen til 200 °C med et stekebrett stående midt i ovnen. Sett paibunnen på det varme stekebrettet og stek bunnen gylden i 10-15 minutter. Ta kaken ut og avkjøl. Senk varmen i ovnen til 160 °C.

Fyll:

  1. 5

    Visp sukker, egg og eggeplomme til eggedosis. Smelt smør og sjokolade sammen, og visp det inn i eggedosisen til en glatt og glinsende blanding. Bre det ut i tertebunnen, og stek på 160 °C i ca. 20 minutter, til sjokoladen har stivnet. Avkjøl i formen.

Del denne oppskriften: