Sjokoladeterte med bær
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Tertebunn:
-
90 gkaldt TINE® Meierismør
-
180 ghvetemel
-
1 stkstor eggeplomme
-
1 sssukker
-
1 sskaldt vann
Fyll:
-
2 sssukker
-
1 stkegg
-
1 stkeggeplomme
-
75 g
-
100 gsjokolade
Tilbehør:
-
1 beger
-
150 gfriske bær f.eks. blåbær, jordbær og bringebær
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en paiform med løs bunn på 20-24 cm.
Tertebunn:
-
2
Skjær kaldt smør i terninger. Ha mel og smør i en food processor, blend til smuler. Det kan også smuldres sammen for hånd. Bland inn eggeplomme og sukker. Tilsett til slutt kaldt vann.
-
3
Kjevle deigen én cm tykk (gjerne mellom to ark bakepapir). Smør terteformen. Løft deigen forsiktig over formen og trykk den ned i formen. Dekk alle sprekker og sørg for at deigen går ned i møtet mellom kant og bunn. Fjern overflødig deig fra toppen av kanten.
-
4
Sett bunnen i fryseren i 20 minutter og forvarm ovnen til 200 °C med et stekebrett stående midt i ovnen. Sett paibunnen på det varme stekebrettet og stek bunnen gylden i 10-15 minutter. Ta kaken ut og avkjøl. Senk varmen i ovnen til 160 °C.
Fyll:
-
5
Visp sukker, egg og eggeplomme til eggedosis. Smelt smør og sjokolade sammen, og visp det inn i eggedosisen til en glatt og glinsende blanding. Bre det ut i tertebunnen, og stek på 160 °C i ca. 20 minutter, til sjokoladen har stivnet. Avkjøl i formen.