Sjokoladepavlova

Sjokoladepavlova

26
232
Middels180 min
Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 1 ts
  eddik
 • 250 g
  sukker
 • 1 ss
  potetmel
 • 3 ss
  kakao
 • 50 g
  smeltet kokesjokolade
 • 1 ts
  vaniljesukker

Fyll

Topping

 • 100 g
  friske bringebær
 • 2 ss
  revet hvit sjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på baksiden av bakepapiret, ca. 20 cm på bakepapiret.

 2. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.

 3. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.

 4. 4

  Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.

 5. 5

  Sett marengsbunnene midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 6. 6

  Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.

 7. 7

  Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 8. 8

  Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

 9. 9

  Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

Del denne oppskriften: