Sjokoladepavlova

Sjokoladepavlova

Kommentarer 16
  • Middels
  • 180 min
  • 70 min
Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk romtempererte eggehviter
1 ts eddik
250 g sukker
1 ss maizena
3 ss kakao
50 g smeltet kokesjokolade
1 ts vaniljesukker

Fyll

3 dl TINE Kremfløte
150 g kokesjokolade
5 dl Piano Vaniljekrem

Topping

100 g friske bringebær
2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
    2. Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
    3. Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
    4. Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
    5. Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
    6. Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
    7. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
    8. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
Kommentar

Kommentarer

  • As

    1 år siden
    Har prøvd å lage marengsen to ganger nå. Den er helt perfekt til jeg tilsetter kakao, da blir den helt flytende..bruker bakekakao. Har forsøkt to ganger og det samme skjer igjen og igjen

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei As! Så leit å høre at det ikke gikk hele to ganger. Det kan høres ut som du har rørt kakaoen inn og ikke vendt forsiktig. Om man rører eller vender for hardt vil røren miste luftigheten og bli flytende igjen. Håper du vil prøve oppskriften igjen slik at du får ett vellykket resultat :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Aase karlsen

    1 år siden
    Punkt 4 og 5 må være feil. Først oven på 200. Kakene inn. Senk temp til 100... stå i 70 min. Avkjøles på rist. Så kommer punkt 5. Kankene ...skal de da PÅ NYTT INN I OVNEN IGJEN??????

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      hei Aase! Vi har nå endret på feilen og fjernet det ene punktet :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Marit

    1 år siden
    Hei, Det står 100°C i punkt fire OG punkt fem. Punkt fem sier "senk temperaturen til 100°C. Antar at det er oppgitt feil temperatur i punkt fire. Hva er rett temperatur? Punktet om vaniljesukker er for øvrig ikke utbedret, ref. tidligere kommentar og svar. Takk for hjelpen.

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Marit! Så bra at dere følger med, har nå fått lagt inn vaniljesukker i ingredienser og fjernet ett av stedene da det hadde lagt seg dobbelt :) Ovnen skal forvarmes på 200 grader og settes ned til 100 når kaken går i ovnen. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Frida

    2 år siden
    Hei, skal kaken være i ovnen i 140 min eller 70 min? Det står litt uklart i fremgangsmåten med tanke på punkt 4 og 5

    Kommenter  (39)


  • Malene Kristine

    2 år siden
    Hvor mye vaniljesukker skal det vere? Det står bare at du skal blande vaniljesukker med sukker, eddik og maizena, men ingenting om hvor mye.

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Malene, Her har vaniljesukker sneket seg med i fremgangsmåten, med en feiltakelse. Vi skal utbedre det :) Tusen takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


  • Silje

    2 år siden
    Kjempe god, men 100 grader og 70 min er visst forlite:(

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Silje, Hvordan det? Ble bunnene ikke ferdige?

      Kommenter  (0)

      • Silje

        2 år siden
        Hei igjen. De ble aldri ferdige på 100 grader, men hadde de på 150 grader i 70 minutter og da ble de perfekte:)

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Silje, Takk for at du deler :) Så bra at bunnene ble perfekte denne gangen. God bakst videre!

          Kommenter  (0)

      • Felix

        2 år siden
        Hei! Merket at punkt 4 og punkt 5 var fryktelig like?

        Kommenter  (5)

        • Eskil

          6 måneder siden
          Er det mulig og bruke blåbærtrollkrem i steden for sjokoladekrem

          Kommenter  (0)

          • Annicken , Kokk og kundekonsulent

            6 måneder siden
            Hei Eskil,

            Det blir sikkert kjempe godt med Blåbærtrollkrem på Pavlovaen. Husk at kremen må stå kaldt i minst 2 timer først så den ikke smelter. God bakst!

            Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat