Sjokoladepavlova

(122)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

Antall porsjoner

10

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
1 tseddik
250 gsukker
1 ssmaizena
3 sskakao
50 gsmeltet kokesjokolade
1 tsvaniljesukker

Fyll

3 dlTINE Kremfløte
150 gkokesjokolade
5 dlPiano Vaniljekrem

Topping

100 gfriske bringebær
2 ssrevet hvit sjokolade (kan sløyfes)
 Les kommentarer (14) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
    2. Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
    3. Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
    4. Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
    5. Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
    6. Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
    7. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
    8. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

Kommentarer

  Legg til kommentar