Sjokoladepavlova

Sjokoladepavlova

20
  • Middels
  • 180 min
  • 70 min
Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

Ingredienser

6 stk romtempererte eggehviter
1 ts eddik
250 g sukker
1 ss maizena
3 ss kakao
50 g smeltet kokesjokolade
1 ts vaniljesukker

Fyll

3 dl TINE Kremfløte
150 g kokesjokolade
5 dl Piano® Original Vaniljekrem

Topping

100 g friske bringebær
2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
    2. Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
    3. Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
    4. Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
    5. Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
    6. Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
    7. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
    8. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

Kommentarer

  • Line

    6 måneder siden
    Kan man bruke lett piskbar fløte til denne kremen? Eller vil den ikke tåle oppvarmingen?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Line,

      Anbefaler ikke å bruke Lett piskbar fløte lit denne oppskriften da den vil skille seg etter kort tid. God bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat