Sjokoladepavlova

Sjokoladepavlova

26
217
Middels180 min
Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 1 ts
    eddik
  • 250 g
    sukker
  • 1 ss
    potetmel
  • 3 ss
    kakao
  • 50 g
    smeltet kokesjokolade
  • 1 ts
    vaniljesukker

Fyll

Topping

  • 100 g
    friske bringebær
  • 2 ss
    revet hvit sjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.

  2. 2

    Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker potetmel og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.

  3. 3

    Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.

  4. 4

    Sett inn kakene på nederste rille i ovnen og stek bunnene i 75-80 minutter. Avkjøle på rist.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.

  6. 6

    Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  7. 7

    Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

  8. 8

    Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

Del denne oppskriften: