
Sjokoladepavlova
Middels•180 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
1 tseddik
-
250 gsukker
-
1 sspotetmel
-
3 sskakao
-
50 gsmeltet kokesjokolade
-
1 tsvaniljesukker
Fyll
-
3 dl
-
150 gkokesjokolade
-
5 dl
Topping
-
100 gfriske bringebær
-
2 ssrevet hvit sjokolade (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
-
2
Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker potetmel og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
-
3
Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
-
4
Sett inn kakene på nederste rille i ovnen og stek bunnene i 75-80 minutter. Avkjøle på rist.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
-
6
Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
7
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
-
8
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.