Sjokolademuffins med chili og nøtter

Sjokolademuffins med chili og nøtter

4
  • Enkel
  • 40 min
Disse enkle og deilige sjokolademuffinsene med chili og nøtter er nok til å smelte et mamma-hjerte. Pynt kakene med krem eller melisdryss. Serveres sammen med rykende fersk kaffe og en stor klem.

Ingredienser

3 ½ dl hvetemel
½ dl kakao
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl sukker
100 g mørk, hakket kokesjokolade
½ stk rød finhakket chili , uten kjerner (kan sløyfes)
1 dl finhakkede valnøtter . eller hasselnøtter (kan sløyfes)
2 stk egg
100 g smeltet TINE Meierismør
2 ¼ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du ca 12 muffinsformer. Bruk også gjerne et muffinsbrett som du putter formene.
    2. Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Rør i sukker, sjokolade samt eventuelt chili og hakkede nøtter.
    3. Visp sammen egg og avkjølt smør og tilsett deretter melk. Rør denne blandingen i ”det tørre”. Fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
    4. Pynt gjerne de avkjølte sjokolademuffinsene med litt vispet krem og bær. Litt melisdryss gjør kakene ekstra fristende.
Tips

Denne oppskriften gir ca 12 mellomstore muffins.

Kommentarer

  • Hilde

    5 år siden
    1dl smør?? Kan dere ikke oppgi smør i gram? Mye enklere å måle opp.

     (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Hilde, Det er jeg helt enig i, endrer dette i oppskriften med en gang :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat