Sjokolademuffins med chili og nøtter

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse enkle og deilige sjokolademuffinsene med chili og nøtter er nok til å smelte et mamma-hjerte. Pynt kakene med krem eller melisdryss. Serveres sammen med rykende fersk kaffe og en stor klem.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ½ dlhvetemel
½ dlkakao
1 tsbakepulver
½ tssalt
1 tsvaniljesukker
1 ½ dlsukker
100 gmørk, hakket kokesjokolade
½ stkrød finhakket chili, uten kjerner (kan sløyfes)
1 dlfinhakkede valnøtter . eller hasselnøtter (kan sløyfes)
2 stkegg
100 gsmeltet TINE Meierismør
2 ¼ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du ca 12 muffinsformer. Bruk også gjerne et muffinsbrett som du putter formene.
    2. Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Rør i sukker, sjokolade samt eventuelt chili og hakkede nøtter.
    3. Visp sammen egg og avkjølt smør og tilsett deretter melk. Rør denne blandingen i ”det tørre”. Fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
    4. Pynt gjerne de avkjølte sjokolademuffinsene med litt vispet krem og bær. Litt melisdryss gjør kakene ekstra fristende.

Tips:

Denne oppskriften gir ca 12 mellomstore muffins.

Kommentarer

  Legg til kommentar