Sjokolademuffins med chili og nøtter
Enkel•40 min min
Disse enkle og deilige sjokolademuffinsene med chili og nøtter er nok til å smelte et mamma-hjerte. Pynt kakene med krem eller melisdryss. Serveres sammen med rykende fersk kaffe og en stor klem.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ½ dlhvetemel
-
½ dlkakao
-
1 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ½ dlsukker
-
100 gmørk, hakket kokesjokolade
-
½ stkrød finhakket chili , uten kjerner (kan sløyfes)
-
1 dlfinhakkede valnøtter . eller hasselnøtter (kan sløyfes)
-
2 stkegg
-
100 gsmeltet TINE® Meierismør
-
2 ¼ dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du ca 12 muffinsformer. Bruk også gjerne et muffinsbrett som du putter formene.
-
2
Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Rør i sukker, sjokolade samt eventuelt chili og hakkede nøtter.
-
3
Visp sammen egg og avkjølt smør og tilsett deretter melk. Rør denne blandingen i ”det tørre”. Fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
-
4
Pynt gjerne de avkjølte sjokolademuffinsene med litt vispet krem og bær. Litt melisdryss gjør kakene ekstra fristende.