Sjokolademuffins med chili og nøtter

Sjokolademuffins med chili og nøtter

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 40 min
Disse enkle og deilige sjokolademuffinsene med chili og nøtter er nok til å smelte et mamma-hjerte. Pynt kakene med krem eller melisdryss. Serveres sammen med rykende fersk kaffe og en stor klem.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 ½ dl hvetemel
½ dl kakao
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl sukker
100 g mørk, hakket kokesjokolade
½ stk rød finhakket chili , uten kjerner (kan sløyfes)
1 dl finhakkede valnøtter . eller hasselnøtter (kan sløyfes)
2 stk egg
100 g smeltet TINE Meierismør
2 ¼ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du ca 12 muffinsformer. Bruk også gjerne et muffinsbrett som du putter formene.
    2. Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Rør i sukker, sjokolade samt eventuelt chili og hakkede nøtter.
    3. Visp sammen egg og avkjølt smør og tilsett deretter melk. Rør denne blandingen i ”det tørre”. Fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
    4. Pynt gjerne de avkjølte sjokolademuffinsene med litt vispet krem og bær. Litt melisdryss gjør kakene ekstra fristende.
Tips!

Denne oppskriften gir ca 12 mellomstore muffins.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hilde

    4 år siden
    1dl smør?? Kan dere ikke oppgi smør i gram? Mye enklere å måle opp.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Hilde, Det er jeg helt enig i, endrer dette i oppskriften med en gang :)

      Kommenter  (0)


  • kine

    5 år siden
    Kan denne lages med bare eggeplommer i stedet for hele egg?

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Kine! Uten at det er testet vil jeg tro du må ta dobbel mengde egg hvis ikke hvitene er med. Dette fordi det trengs "fuktighet" som kommer fra hvitene. Fortell oss gjerne om resultatet dersom du prøver uten eggehvitene. Lykke til med bakingen!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat