Skip to main content

Marengs med mørk sjokolade

Enkel
2t

Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Garantert suksess!

3.9
(76)
Next ImageMarengs med mørk sjokolade

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

100 g
mørk sjokolade
3 stk
eggehvite
1.5 dl
sukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 90°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.

  2. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.

  3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være fast og blank.

  4. Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for marmorerte.

  5. Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.

  6. Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de tørre og sprø.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ikke kast eggeplommen. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.

Flere fristende oppskrifter