
Marengs med mørk sjokolade
Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Garantert suksess!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 90°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.
- 2
Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.
- 3
Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være fast og blank.
- 4
Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for marmorerte.
- 5
Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.
- 6
Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de tørre og sprø.
Tips