Sjokolademarengs med mørk sjokolade

Marengs med mørk sjokolade

15
40
Enkel120 min
Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Garantert suksess!

Ingredienser

Antall stykker

  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 3 stk
    eggehviter
  • 1 ½ dl
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 90°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.

  2. 2

    Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.

  3. 3

    Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være fast og blank.

  4. 4

    Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for marmorerte.

  5. 5

    Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.

  6. 6

    Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de tørre og sprø.

Tips

Ikke kast eggeplommen. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.

Del denne oppskriften: