Sjokolademarengs med mørk sjokolade

Sjokolademarengs med mørk sjokolade

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 120 min
Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Med denne oppskriften får du 10-12 stykker. Dette er garantert en suksess.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g mørk sjokolade
3 stk eggehviter
1 ½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 125°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.
    2. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.
    3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være «forsiktig» fast og blank.
    4. Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for lekkert marmorerte.
    5. Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.
    6. Stek marengsene midt i ovnen i 1 ½ time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de riktig tørre og sprø.
Tips!

#1: Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

#2: Ikke kast eggeplommen. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mamma-dalten

    5 år siden
    Hei:) Jeg har veldig lyst til å overraske mammaen min med denne kaken imorgen når hun kommer hjem fra jobb men problemet er at jeg kan ikke la den stå natten over😭 Hva skal jeg gjøre da? Hilsen mamma-dalten

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du kan fint lage disse uten å la dem stå natten over. De bør bare oppbevares tørt. Om de pakkes inn i plast vil de bli seige. Om du skal servere dem med det samme blir de kanskje ikke så sprø, men de er gode uansett. Heldig mor, uansett!

      Kommenter  (2)


  • Jente

    5 år siden
    Hva betyr vannbad?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Slik lager du et vannbad: 1. Fyll en kjele med varmt vann, eller varm vann i en kjele på komfyren. 2. Sett en skål/bolle eller en mindre kjele oppi kjelen. I dette tilfellet er sjokoladen som skal i skålen/bollen/øverste kjelen.

      Kommenter  (0)


  • Henriette

    5 år siden
    Hvor mye vann skal jeg smelte sjokoladen i?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Henriette. Sjokoladen skal ikke smeltes i vann, men over vannbad. Dvs at du brekker opp sjokoladen, og har den i en bolle som tåler varme. Denne bollen setter du over en liten kjele med kokvarmt vann. Vannet skal ikke nå helt opp til bollen med sjokolade. Pass på at du ikke får vann i sjokoladen, det ødelegger sjokoladen.

      Kommenter  (0)


  • malin

    5 år siden
    Hei! Hva betyr ringle? Kan de fryses? :)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Malin. Å ringle er å la noe, i dette tilfellet den smeltede sjokoladen, renne i en tynn stråle over noe, her marengsen, og la strålen få noe bevegelse, slik at du lager et abstrakt mønster. Marnegs kan fint fryses, men de holder seg også i ukesvis om du pakker dem i en tett boks. :)

      Kommenter  (0)


  • camilla Isaksen

    5 år siden
    Hei kan man bruke sprøytepose isteden for 2 skjeer? og er det spise skje eller te-skje det er snakk om i oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du kan bruke en sprøytepose, men om du ønsker den marmorerte effekten, bør du være forsiktig når du skal ha marengsmassen ned i posen. Det er snakk om spiseskjeer. Da får du rundt 10-12 herlige marengs.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat