Marengs med mørk sjokolade
Enkel•120 min min
Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Garantert suksess!
Ingredienser
Antall stykker
-
100 gmørk sjokolade
-
3 stkeggehviter
-
1 ½ dlsukker
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 90°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.
-
2
Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.
-
3
Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være fast og blank.
-
4
Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for marmorerte.
-
5
Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.
-
6
Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de tørre og sprø.