Sjokolademarengs med mørk sjokolade

Marengs med mørk sjokolade

10
  • Enkel
  • 120 min
Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Garantert suksess!

Ingredienser

100 g mørk sjokolade
3 stk eggehviter
1 ½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 90°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.
    2. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.
    3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være fast og blank.
    4. Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for marmorerte.
    5. Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.
    6. Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de tørre og sprø.
Tips
Ikke kast eggeplommen. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.

Kommentarer

  • Mamma-dalten

    6 år siden
    Hei:) Jeg har veldig lyst til å overraske mammaen min med denne kaken imorgen når hun kommer hjem fra jobb men problemet er at jeg kan ikke la den stå natten over😭 Hva skal jeg gjøre da? Hilsen mamma-dalten

     (1)

    • Oda Smeby Christensen

      6 år siden
      Hei! Du kan fint lage disse uten å la dem stå natten over. De bør bare oppbevares tørt. Om de pakkes inn i plast vil de bli seige. Om du skal servere dem med det samme blir de kanskje ikke så sprø, men de er gode uansett. Heldig mor, uansett!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat