Sjokolademarengs med mørk sjokolade

Marengs med mørk sjokolade

15
  • Enkel
  • 120 min
Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Garantert suksess!

Ingredienser

100 g mørk sjokolade
3 stk eggehviter
1 ½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 90°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.
    2. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.
    3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være fast og blank.
    4. Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for marmorerte.
    5. Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.
    6. Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de tørre og sprø.
Tips
Ikke kast eggeplommen. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.

Kommentarer

  • Elin

    1 måneder siden
    Hvor lenge kan disse lagres, før de ikke lengre er spiselig?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Marengs kan du oppbevare i en lufttett boks eller et glass. Da skal det holde seg i flere uker. Men jo mer luft dem får på seg jo fortere blir de klissete og limer seg sammen.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat