Sjokolademarengs

Sjokolademarengs

0
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Du trenger bare noen få ingredienser for å lage nydelige små sjokoladepavlova. De passer like godt til dessert som på kakebordet.

Ingredienser

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
4 ss kakao

Til servering

5 dl Piano® Kakekrem med romsmak (en pakke)
6 ss ferdig sjokoladesaus
6 ss non stop
6 ss små sjokoladekuler
6 ts strøssel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 90 °C.
    2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.
      Tips!
      Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og mye annet godt.
    3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i ca. 1 time, og avkjøl på rist.
  1. Til servering

    1. Server sjokolademarengsen med romkrem, sjokoladesaus, non stop, sjokoladekuler og et dryss kakestrøssel. Server med en gang.
Tips!

Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat