Skip to main content

Sjokolademarengs

Enkel
1t 30min

Du trenger bare noen få ingredienser for å lage nydelige små sjokoladepavlova. De passer like godt til dessert som på kakebordet.

4.3
(43)
Next ImageSjokolademarengs

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

6 stk
eggehvite
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
1 ts
maisenna
4 ss
kakao

Til servering

6 ss
ferdig sjokoladesaus
6 ss
non stop
6 ss
små sjokoladekule
6 ts
strøssel

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 90 °C.

  2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.

    Tips

    Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og mye annet godt.
  3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i ca. 1 time, og avkjøl på rist.

Til servering

  1. Server sjokolademarengsen med romkrem, sjokoladesaus, non stop, sjokoladekuler og et dryss kakestrøssel. Server med en gang.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter