Håndkle og blad
Sjokolademarengs
(2222)

Sjokolademarengs

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne nydelige sjokolademarengsen. Den passer like godt til dessert som på kakebordet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
6 stkeggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
1 tsmaisenna
4 sskakao

Til servering

5 dlPiano Kakekrem med romsmak (en pakke)
1 dlrips eller andre friske bær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C.
    2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.
      Blått hjerte
      Tips!

      Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

    3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i 20 - 30 minutter, og avkjøl på rist.
  • Til servering

    1. Server sjokolademarengsen med romkrem og rips, eller eventuelt andre friske bær.
Blått hjerte
Tips!

Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat