
Sjokolademarengs
Du trenger bare noen få ingredienser for å lage nydelige små sjokoladepavlova. De passer like godt til dessert som på kakebordet.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 90 °C.
- 2
Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.
Tips
Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og mye annet godt. - 3
Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- 4
Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i ca. 1 time, og avkjøl på rist.
Til servering
- 5
Server sjokolademarengsen med romkrem, sjokoladesaus, non stop, sjokoladekuler og et dryss kakestrøssel. Server med en gang.
Tips
Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen.