Sjokolademarengs

Sjokolademarengs

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne nydelige sjokolademarengsen. Den passer like godt til dessert som på kakebordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
4 ss kakao

Til servering

5 dl Piano Kakekrem med romsmak (en pakke)
1 dl rips eller andre friske bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C.
    2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.
      Tips!

      Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

    3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i 20 - 30 minutter, og avkjøl på rist.
  1. Til servering

    1. Server sjokolademarengsen med romkrem og rips, eller eventuelt andre friske bær.
Tips!

Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat