Oppskrift på Sjokolademarengs

Sjokolademarengs

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne nydelige sjokolademarengsen. Den passer like godt til dessert som på kakebordet.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

6 stkeggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
1 tsmaisenna
4 sskakao

Til servering

5 dlPiano Kakekrem med romsmak (en pakke)
1 dlrips eller andre friske bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C.
    2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.
    3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i 20 - 30 minutter, og avkjøl på rist.
  • Til servering

    1. Server sjokolademarengsen med romkrem og rips, eller eventuelt andre friske bær.

Tips:

Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 

Kommentarer