
Sjokolademarengs
Enkel•90 min60 min
Du trenger bare noen få ingredienser for å lage nydelige små sjokoladepavlova. De passer like godt til dessert som på kakebordet.
Ingredienser
Antall stykker
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
1 tsmaisenna
-
4 sskakao
Til servering
-
5 dlPiano® Kakekrem med romsmak (en pakke)
-
6 ssferdig sjokoladesaus
-
6 ssnon stop
-
6 sssmå sjokoladekuler
-
6 tsstrøssel
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 90 °C.
-
2
Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.
Tips
Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og mye annet godt.
-
3
Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
4
Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i ca. 1 time, og avkjøl på rist.
Til servering
-
5
Server sjokolademarengsen med romkrem, sjokoladesaus, non stop, sjokoladekuler og et dryss kakestrøssel. Server med en gang.