Sjokoladekake med krem og bær

Sjokoladekake med krem og bær

0
5
Enkel60 min
Lag en saftig sjokoladekake med pisket krem og friske bær. Enkel, og så god!

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

Fyll og topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en springform på 16 cm i diameter. Sett ovnen på 170 °C.

  2. 2

    Smelt smør og tilsett fløte i det smeltede smøret. Sett til side.

  3. 3

    Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.

  4. 4

    Sikt sammen mel, kakao og bakepulver. Vend melblandingen og det smeltede smøret forsiktig inn i eggedosisen.

  5. 5

    Klipp til et bakeark og dekk bunnen av en springform på 16 cm. Hell røren over i formen og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i ca. 10 minutter i formen, deretter videre på rist.

    Tips

    Du kan sjekke om kaker er ferdig stekt ved å stikke en kakepinne, grillspyd eller annen spiss gjenstand ned i midten av kaken. Om det fester seg fuktig deig på pinnen, må kaken steke lenger.

  6. 6

    Del kaken i to på langs og dynk sukkerbrødet med melk. Pisk kremfløte til stiv krem.

    Tips

    Det er lurt å bruke en lang, taggete brødkniv når du skal skjære kakebunnen i lag. Prøv å holde kniven så vannrett som mulig slik at du skjærer rett.

  7. 7

    Legg en bunn på et kakefat. Topp med krem og bær. Legg på den andre kakedelen og topp med mer krem, friske bær og oxalis.

    Tips

    Kaken kan også toppes melisseblader, spiselige blomster eller andre bær.

Del denne oppskriften: