Rullekake med bringebær

Rullekake med bringebær

12
  • Enkel
  • 30 min
  • 5 min
Nydelig rullekake fylt med sommerens bringebær og nydelig kremost.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Rullekake

3 stk egg
1 ½ dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ½ ts bakepulver

Fyll til rullekake

2 dl TINE Kremfløte
200 g TINE Kremgo® Naturell
2 ts vaniljesukker
2 dl bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 ºC.
  1. Rullekake trinn for trinn

    1. Pisk egg og sukker luftig. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver og rør det i eggblandingen til en glatt røre.
    2. Legg bakepapir i langpannen. Fordel røren utover papiret. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.
    3. Fukt et håndkle og legg på kakerist. Hvelv den stekte kaken på den fuktige håndduken. Løsne papiret fra kaken. Avkjøl kaken med langpannen veltet over.
  2. Fyll til rullekake

    1. Pisk fløte og bland med kremost og vaniljesukker. Fordel blandingen over og strø på bringebær.
    2. Rull sammen rullekaken fra langsiden. La kaken ligge kjølig til servering.
      Tips

      Pynt med bringebær og melisdryss.

Tips

Her kan du bruke de bærene du selv ønsker. Får du ikke tak i bær, går det fint an å bruke ferdig syltetøy i stedet.

Kommentarer

  • Tor Helge

    4 år siden
    Hei igjen, Hvor stor stekeplate trenger eg til denne?

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Tor Helge, Denne oppskriften er beregnet for en langpanne til en ordinær stekeovn. Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat