Rullekake med bringebær

Rullekake med bringebær

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 30 min
  • 5 min
Nydelig rullekake fylt med sommerens bringebær og nydelig kremost.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Rullekake

3 stk egg
1 ½ dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ½ ts bakepulver

Fyll til rullekake

2 dl TINE Kremfløte
200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ts vaniljesukker
2 dl bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 ºC.
  1. Rullekake trinn for trinn

    1. Pisk egg og sukker luftig. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver og rør det i eggblandingen til en glatt røre.
    2. Legg bakepapir i langpannen. Fordel røren utover papiret. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.
    3. Fukt et håndkle og legg på kakerist. Hvelv den stekte kaken på den fuktige håndduken. Løsne papiret fra kaken. Avkjøl kaken med langpannen veltet over.
  2. Fyll til rullekake

    1. Pisk fløte og bland med kremost og vaniljesukker. Fordel blandingen over og strø på bringebær.
    2. Rull sammen rullekaken fra langsiden. La kaken ligge kjølig til servering.
      Tips!

      Pynt med bringebær og melisdryss.

Tips!

Her kan du bruke de bærene du selv ønsker. Får du ikke tak i bær, går det fint an å bruke ferdig syltetøy i stedet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tor Helge

    3 år siden
    Hei igjen, Hvor stor stekeplate trenger eg til denne?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tor Helge, Denne oppskriften er beregnet for en langpanne til en ordinær stekeovn. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Tor Helge

    3 år siden
    Hvor store er porsjonene?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tor Helge, Jeg er litt usikker på hva du mener med spørsmålet ditt. Kan du ytdype?

      Kommenter  (0)

      • Tor Helge

        3 år siden
        Øverst må man velge porsjoner. Hvor stor blir kaken hvis man velger 1 porsjon?

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Tor Helge, Da skjønner jeg hva du mener. En porsjon gir en kake, altså et stekebrett. Lykke til :)

          Kommenter  (0)


  • Tanja

    3 år siden
    Hei Er ikke så veldig glad i kremost, finnes det noe jeg kan bruke istede for dette?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Tanja, Du kan bruke Piano vaniljekrem istedenfor. Det smaker fortreffelig :)

      Kommenter  (0)


  • Rebecca

    4 år siden
    Hei, hvordan oppbevarer man rullekaken? I kjøleskapet?

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Rebecca, Jeg vil anbefale deg å pakke kaken inn i plastfolie eller i en tett boks, i kjøleskapet:) Den holder seg i 2-3 dager.

      Kommenter  (6)


  • Karoline

    5 år siden
    Fantastisk god ! Anbefalar den til alle.

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat