Regnbue-pannekake-kake
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
100 g
-
12 dlhvetemel
-
2 l
-
1 tssalt
-
12 stkegg
-
⅛ tslilla konditorfarge
-
⅛ tsblå konditorfarge
-
⅛ tsgrønn konditorfarge
-
⅛ tsgul konditorfarge
-
⅛ tsoransje konditorfarge
-
⅛ tsrosa konditorfarge
-
⅛ tsrød konditorfarge
Kremostkrem
-
250 g
-
6 dl
-
3 ssmelis
-
1 stksitron (saft og skall)
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele og avkjøl noe.
-
2
Bland mel og salt, og tilsett ca. halvparten av melken. Visp til du får en klumpfri røre.
-
3
Rør inn smeltet smør, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir jevn og klumpfri. La røren svelle i minst 20 minutter før du steker pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
-
4
Fordel fire små øser røre i syv forskjellige skåler, og rør ut litt konditorfarge i hver slik at du får de fargene du ønsker.
Tips
Får å få sterke farger må du bruke geléfarger som kan kjøpes i butikker som selger bakeutstyr, f.eks. Jernia og Cacas.no.
-
5
Stek pannekaker. Fordel en liten øse med røre jevnt i en liten stekepanne på 20 cm i diameter. Stek pannekakene på den ene siden på middels-høy varme i et par minutter. Vend pannekaken og stek til ferdig. Avkjøles helt.
Tips
For regnbuepannekaken trenger du tre pannekaker i hver farge.
-
6
Lag kremostkrem ved å piske kremost, fløte, melis, sitronsaft og sitronskall i en kjøkkenmaskin til stiv krem.
-
7
Legg den første pannekaken på et serveringsfat og smør krem utover. Legg så neste pannekake på og fortsett slik til alle pannekakene er på plass. Hver farge skal ha tre pannekaker i lagene. Avslutt med krem på toppen og server.