
Pavlova
Middels•130 min120 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marengsbunn
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
Fyll til Pavlova
-
3 dl
-
5 dlPiano® Original Vaniljekrem (1 pk)
-
2 sssukker
-
3 sssitronsaft (kan sløyfes)
Pynt til Pavlova
-
300 gbær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
-
2 ssrevet kokesjokolade , gjerne hvit
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
Marengsbunn
-
2
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
-
3
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i minimum 2 timer. La pavlovaen avkjøle seg til dagen etterpå.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
4
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Ved servering
-
5
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
6
Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.