
Pavlova med tropisk salsa
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte egg
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
¼ tsgrønn konditor pastafarge til ønsket farge
FYLL
-
3 dl
-
5 dl
-
2 sssukker
-
4 dllemoncurd
TROPISK SALSA
-
½ stkananas
-
1 stkmango
-
1 sshonning
-
8 stkmynteblader
TOPPING
-
4 sskokosflak
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.
MARENGSBUNN
-
2
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank, smidig og fast har du mesteparten på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.
-
4
Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.
-
5
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
6
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Pikekyssene er sprø. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
VED SERVERING
-
7
Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.
-
8
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
9
Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.