Pavlova med tropisk salsa

Pavlova med tropisk salsa

2
  • Middels
  • 90 min
  • 60 min
En frisk pavlova med morsomme pikekyss som pynt faller i smak hos både store og små.

Ingredienser

6 stk romtempererte egg
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
¼ ts grønn konditor pastafarge til ønsket farge

FYLL

3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano® Original Vaniljekrem
2 ss sukker
4 dl lemoncurd

TROPISK SALSA

½ stk ananas
1 stk mango
1 ss honning
8 stk mynteblader

TOPPING

4 ss kokosflak

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.
  1. MARENGSBUNN

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank, smidig og fast har du mesteparten på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.
    3. Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.
    4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60 minutter.
    5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Pikekyssene er sprø. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. VED SERVERING

    1. Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.
    2. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
      Tips

      Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    3. Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.
Tips

Vil du ikke lage egne pikekyss til pynt kan du kjøpe ferdige i butikken. Du kan også droppe dem helt og heller forme all marengsen til bunnen.

Kommentarer

  • petter

    9 måneder siden
    æsj

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      8 måneder siden
      Det var synd du syns dette var æsj, Petter! Om ikke tropisk salasa er din favoritt, kan du prøve en av de andre pavlovaversjonene vi har! Bare å slå seg løs! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat