
Pavlova med rømmekrem
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
Krem
-
2 dl
-
2 dl
-
1 sssukker
Toppingforslag
-
20 ghakket mørk sjokolade
-
12 stknøtter
-
26 stkfriske blåbær
-
9 stkfriske bringebær
-
4 stkfriske jordbær
-
1 stkkiwi
-
6 stkdruer
-
½ stkmango
-
7 stkspiselige blomster
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
-
2
Når du skal lage Pavlova-bunnen, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret. Form den til en rund bunn innenfor ringen.
-
4
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Ved servering
-
6
Hakk nøtter og sjokolade. Rens og del blåbær, bringebær, jordbær, kiwi, druer og mango.
-
7
Pisk fløte og rømme med sukker til fløyelsmyk krem rett før servering. Fordel kremen over marengsbunnen og topp pavlovakaken med frukt, bær, nøtter og sjokolade. Legg hver topping i en egen rad ved siden av hverandre - som på en smoothie bowl.