Pavlova med rømmekrem
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
Krem
-
2 dl
-
2 dl
-
1 sssukker
Toppingforslag
-
20 ghakket mørk sjokolade
-
12 stknøtter
-
26 stkfriske blåbær
-
9 stkfriske bringebær
-
4 stkfriske jordbær
-
1 stkkiwi
-
6 stkdruer
-
½ stkmango
-
7 stkspiselige blomster
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig, og ha den deretter på bakepapiret. Form den til en rund bunn innenfor ringen.
-
4
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
5
Avkjøl marengsbunnen.
Ved servering
-
6
Hakk nøtter og sjokolade. Rens og del blåbær, bringebær, jordbær, kiwi, druer og mango.
-
7
Pisk fløte og rømme med sukker til fløyelsmyk krem rett før servering. Fordel kremen over marengsbunnen og topp pavlovakaken med frukt, bær, nøtter og sjokolade. Legg hver topping i en egen rad ved siden av hverandre - som på en smoothie bowl.