Pavlova med rømmekrem

Pavlova med rømmekrem

0
27
Middels100 min
En frodig pavlova-kake med rømme i kremen, som gir en frisk pavlovakrem som er både søt og syrlig. Pavlovaen toppes med friske bær, frukt og blomster. Sterkt inspirert av en smoothie bowl.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    HOFF Potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Krem

Toppingforslag

  • 20 g
    hakket mørk sjokolade
  • 12 stk
    nøtter
  • 26 stk
    friske blåbær
  • 9 stk
    friske bringebær
  • 4 stk
    friske jordbær
  • 1 stk
    kiwi
  • 6 stk
    druer
  • ½ stk
    mango
  • 7 stk
    spiselige blomster

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

  2. 2

    Når du skal lage Pavlova-bunnen, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  3. 3

    Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret. Form den til en rund bunn innenfor ringen.

  4. 4

    Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Ved servering

  1. 6

    Hakk nøtter og sjokolade. Rens og del blåbær, bringebær, jordbær, kiwi, druer og mango.

  2. 7

    Pisk fløte og rømme med sukker til fløyelsmyk krem rett før servering. Fordel kremen over marengsbunnen og topp pavlovakaken med frukt, bær, nøtter og sjokolade. Legg hver topping i en egen rad ved siden av hverandre - som på en smoothie bowl.

Del denne oppskriften: