Pavlova med rømmekrem

Pavlova med rømmekrem

0
27
Middels160 min
En frodig pavlova-kake med rømme i kremen, som gir en frisk pavlovakrem som er både søt og syrlig. Pavlovaen toppes med friske bær, frukt og blomster. Sterkt inspirert av en smoothie bowl.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Krem

Toppingforslag

  • 20 g
    hakket mørk sjokolade
  • 12 stk
    nøtter
  • 26 stk
    friske blåbær
  • 9 stk
    friske bringebær
  • 4 stk
    friske jordbær
  • 1 stk
    kiwi
  • 6 stk
    druer
  • ½ stk
    mango
  • 7 stk
    spiselige blomster

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

  2. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  3. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig, og ha den deretter på bakepapiret. Form den til en rund bunn innenfor ringen.

  4. 4

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. 5

    Avkjøl marengsbunnen.

Ved servering

  1. 6

    Hakk nøtter og sjokolade. Rens og del blåbær, bringebær, jordbær, kiwi, druer og mango.

  2. 7

    Pisk fløte og rømme med sukker til fløyelsmyk krem rett før servering. Fordel kremen over marengsbunnen og topp pavlovakaken med frukt, bær, nøtter og sjokolade. Legg hver topping i en egen rad ved siden av hverandre - som på en smoothie bowl.

Del denne oppskriften: