
Minipavlova med vaniljekesam
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall stykker
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
Fyll og topping
-
6 dlKesam® Vanilje eller Kesam® Vanilje Mager
-
10 stkjordbær
-
10 stkbjørnebær
-
30 gpekannøtter
-
30 gmørk sjokolade
-
4 stkpasjonsfrukter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn frem et par stekeplater dekket med bakepapir.
-
2
Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank, smidig og fast kan du ha den i en sprøytepose. Sprøyt ut mange små reder med en fordypning i midten, ca. 4-5 cm i diameter på bakepapiret.
Tips
Glad i sjokolade? Ha 2 toppede ss kakao i marengsen mot slutten av pisketiden.
-
4
Sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på platene etter at halve steketiden er gått. Stek i 75-80 minutter. Avkjøl.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
Ved servering
-
5
Legg 1 ts Kesam® i hvert lille rede, topp med det du liker av jordbær, bjørnebær, hakkede nøtter, sjokolade og pasjonsfrukt.