Munnfull-pavlovaer med Vaniljekesam

Minipavlova med vaniljekesam

0
20
Middels100 min
Server små, søte minipavlovaer fylt med din favorittopping. Vi har fylt dem med Kesam® Vanilje og toppet dem med bær, sjokolade og nøtter.

Ingredienser

Antall stykker

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Fyll og topping

  • 6 dl
    Kesam® Vanilje eller Kesam® Vanilje Mager
  • 10 stk
    jordbær
  • 10 stk
    bjørnebær
  • 30 g
    pekannøtter
  • 30 g
    mørk sjokolade
  • 4 stk
    pasjonsfrukter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn frem et par stekeplater dekket med bakepapir.

  2. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  3. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.Ha den over i en sprøytepose. Sprøyt ut mange små reder med en fordypning i midten, ca. 4-5 cm i diameter på bakepapiret.

    Tips

    Glad i sjokolade? Ha 2 toppede ss kakao i marengsen mot slutten av pisketiden.

  4. 4

    Sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på platene etter at halve steketiden er gått. Stek i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lenger. Jo lenger den stekes, jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. 5

    Avkjøl marengsbunnene.

Ved servering

  1. 6

    Legg 1 ts Kesam® i hvert lille rede, topp med det du liker av jordbær, bjørnebær, hakkede nøtter, sjokolade og pasjonsfrukt.

Tips

Topp minipavlovaene med din favorittopping - her er det bare fantasien som setter grenser!

Del denne oppskriften: