Munnfull-pavlovaer med Vaniljekesam

Minipavlova med vaniljekesam

0
19
Middels90 min
Server små, søte minipavlovaer fylt med din favorittopping. Vi har fylt dem med Kesam® Vanilje og toppet dem med bær, sjokolade og nøtter.

Ingredienser

Antall stykker

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    HOFF Potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Fyll og topping

  • 6 dl
    Kesam® Vanilje eller Kesam® Vanilje Mager
  • 10 stk
    jordbær
  • 10 stk
    bjørnebær
  • 30 g
    pekannøtter
  • 30 g
    mørk sjokolade
  • 4 stk
    pasjonsfrukter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn frem et par stekeplater dekket med bakepapir.

  2. 2

    Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  3. 3

    Når massen er blank, smidig og fast kan du ha den i en sprøytepose. Sprøyt ut mange små reder med en fordypning i midten, ca. 4-5 cm i diameter på bakepapiret.

    Tips

    Glad i sjokolade? Ha 2 toppede ss kakao i marengsen mot slutten av pisketiden.

  4. 4

    Sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på platene etter at halve steketiden er gått. Stek i 75-80 minutter. Avkjøl.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

Ved servering

  1. 5

    Legg 1 ts Kesam® i hvert lille rede, topp med det du liker av jordbær, bjørnebær, hakkede nøtter, sjokolade og pasjonsfrukt.

Tips

Topp minipavlovaene med din favorittopping - her er det bare fantasien som setter grenser!

Del denne oppskriften: