
Pavlova med påskeegg
Enkel• min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker (helst finkornet)
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
Til servering
-
3 dl
-
3 dl
-
2 pakkersjokoladeegg , mandelegg og/eller marsipanegg
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Kle to stekebrett med bakepapir.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
3
Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Ha marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.
-
4
Sprøyt ut små reder med marengs, 10-12 cm i diameter. Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Pisk kremfløte til stiv krem og vend forsiktig med vaniljekrem. Fyll redene med kremen og pynt med påskeegg. Server med en gang.