Pavlova med påskeegg

Pavlova med påskeegg

3
13
Enkel min
Søte små pavlova-reder fylt med vaniljekrem og påskeegg, er morsomme å servere til påske.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker (helst finkornet)
  • 2 ts
    HOFF Potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C. Kle to stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  3. 3

    Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Ha marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.

  4. 4

    Sprøyt ut små reder med marengs, 10-12 cm i diameter. Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    Pisk kremfløte til stiv krem og vend forsiktig med vaniljekrem. Fyll redene med kremen og pynt med påskeegg. Server med en gang.

Tips

Vil du gjøre disse mer avansert, kan du tilføre lemon curd eller karamellsaus, og drysse over kokosflak, revet sjokolade eller kakestrøssel.

Del denne oppskriften: