![Pavlova med påskeegg](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_2904%2Cy_1633%2Cg_xy_center/recipeimage/dqbqswzdoxfxksr6jw6q.jpg)
Pavlova med påskeegg
Enkel•100 min90 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker (helst finkornet)
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
Til servering
-
3 dl
-
3 dl
-
2 pakkersjokoladeegg , mandelegg og/eller marsipanegg
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme). Kle to stekebrett med bakepapir.
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Ha marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.
-
4
Sprøyt ut små reder med marengs, 10-12 cm i diameter. Stek i ovnen i ca. 90 minutter. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
5
Pisk kremfløte til stiv krem. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig. Fyll redene med kremen og pynt med påskeegg. Server med en gang.