Pavlova med påskeegg

Pavlova med påskeegg

3
16
Enkel100 min
Søte små pavlova-reder fylt med vaniljekrem og påskeegg, er morsomme å servere til påske.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker (helst finkornet)
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme). Kle to stekebrett med bakepapir.

 2. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Ha marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.

 4. 4

  Sprøyt ut små reder med marengs, 10-12 cm i diameter. Stek i ovnen i ca. 90 minutter. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 5. 5

  Pisk kremfløte til stiv krem. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig. Fyll redene med kremen og pynt med påskeegg. Server med en gang.

Tips

Vil du gjøre disse mer avansert, kan du tilføre lemon curd eller karamellsaus, og drysse over kokosflak, revet sjokolade eller kakestrøssel.

Del denne oppskriften: