
Pavlova med nøtter
Middels•90 min50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsmaizena
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ½ dlfinhakkede mandler
KARAMELLISERTE HASSELNØTTER
-
100 ghasselnøtter
-
4 ssvann
-
1 dlsukker
FYLL
-
3 dl
-
5 dl
-
2 sssukker
PYNT
-
200 gsjokoladekuler (f.eks. Crispokuler)
-
1 ½ dlmandelflak
-
1 dlkaramellsaus
Slik gjør du det
-
1
Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøttene i karamellen til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepair og avkjøl.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 14 cm.
MARENGSBUNN
-
3
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
4
Når massen er blank, smidig og fast, vender du mandlene forsiktig inn. Fordel marengsen innenfor de 2 sirklene og form til runde bunner.
-
5
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnene i ca. 45-50 minutter.
-
6
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
VED SERVERING
-
7
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med en gang.
Tips
Oppskrift på hjemmelaget karamellsaus finner du her.