Pavlova med nøtter

Pavlova med nøtter

Kommentarer 9
  • Middels
  • 90 min
  • 50 min
Pavlova i lag med deilig krem og sjokolade- og nøttepynt blir fort midtpunktet på festbordet. Her er det nøtter foldet inn i marengsbunnen som gjør den både knasende og myk på en gang.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl finhakkede mandler

KARAMELLISERTE HASSELNØTTER

100 g hasselnøtter
4 ss vann
1 dl sukker

FYLL

3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano Vaniljekrem
2 ss sukker

PYNT

200 g sjokoladekuler (f.eks. Crispokuler)
1 ½ dl mandelflak
1 dl karamellsaus

Slik gjør du det

    1. Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøttene i karamellen til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepair og avkjøl.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 14 cm.
  1. MARENGSBUNN

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank, smidig og fast, vender du mandlene forsiktig inn. Fordel marengsen innenfor de 2 sirklene og form til runde bunner.
    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnene i ca. 45-50 minutter.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. VED SERVERING

    1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
      Tips!

      Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    2. Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med en gang.
Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene å stivne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristine

    9 måneder siden
    Hei, på videoen vises det at begge bunnene stekes på en plate mens oppskriften sier to, som gjør at begge bunnene blir ikke ordenlig stekt. Oppskriften på hjemmelaga karamelsaus blir som ha-på når det kokes så lenge som 10 minutter,da går ikke det ann å helle den slik det er på kaka her. Men fant heller andre type karamelsaus som blir sånn som på bilde.Og det at sukkeret skal smelte og nøtter skulle oppi da forstår jeg heller ikke fordi sukkeret smelter flere ganger til det blir karamel, og sånn som det står her ender man med nøtter med masse sukkerbiter rundt.. upresist forklart denne oppskriften og blir ikke sånn kake som vist på bilde.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Kristine,

      Vi skal se gjennom oppskriften og se om det er noen justeringer som må til. Det er leit at kaken ikke ble som du ønsket og vi håper du vil prøve å lage den igjen :) Takk for at du melder i fra til oss.

      Kommenter  (0)


  • Gro Trulstad

    12 måneder siden
    Hei, sønnen min er allergisk mot nøtter, kan han da spise dette

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Gro,

      Denne kaken er det nøtter i så en nøtteallergiker kan ikke spise denne foruten om hvis den lages uten nøtter :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Cecilie

    2 år siden
    Hva med karamellsausen...hvordan lages den?

    Kommenter  (16)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Cecilie! Under tips i oppskriften finner du link til oppskrift på karamellsausen :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Lisbeth

    2 år siden
    Hvor mye mandler skal man bruke i marengsbunnen?

    Kommenter  (14)


  • Siren Olsen

    3 år siden
    Jeg har aldri hatt hvitvinseddik i marengsen,kan jeg bare kutte den ut i denne oppskriften,eller er den viktig ?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Siren, Du kan erstatte hvitvinseddiken med ordinær eddik. Fordelen med eddiken er at den gjør at marengsen holder seg luftig og fløyelsmyk lengre. Lykke til :)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat