Pavlova med nøtter
Middels•130 min120 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ½ dlfinhakkede mandler
KARAMELLISERTE HASSELNØTTER
-
100 ghasselnøtter
-
4 ssvann
-
1 dlsukker
FYLL
-
1 stk
PYNT
-
200 gsjokoladekuler (f.eks. Crispokuler)
-
1 ½ dlmandelflak
-
1 dlkaramellsaus
Slik gjør du det
-
1
Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøttene i karamellen til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepair og avkjøl.
Marengsbunn
-
2
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
MARENGSBUNN
-
3
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
4
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Vend mandlene forsiktig inn.
-
5
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen til to runde bunner på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.
-
6
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
7
Avkjøl marengsbunnene.
VED SERVERING
-
8
Avkjøl pavlovakremen i kjøleskapet. Rett før servering piskes pavlovakremen luftig i ca. 5 minutter på høy hastighet.
Tips
Pavlovakremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
9
Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med en gang.
Tips
Oppskrift på hjemmelaget karamellsaus finner du her.