
Pavlova med nøtter
Middels•110 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ½ dlfinhakkede mandler
KARAMELLISERTE HASSELNØTTER
-
100 ghasselnøtter
-
4 ssvann
-
1 dlsukker
FYLL
-
1 stk
PYNT
-
200 gsjokoladekuler (f.eks. Crispokuler)
-
1 ½ dlmandelflak
-
1 dlkaramellsaus
Slik gjør du det
-
1
Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøttene i karamellen til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepair og avkjøl.
-
2
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 14 cm.
MARENGSBUNN
-
3
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
4
Når massen er blank, smidig og fast, vender du mandlene forsiktig inn. Fordel marengsen innenfor de 2 sirklene og form til runde bunner.
-
5
Sett stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnene i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
6
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
VED SERVERING
-
7
Avkjøl pavlovakremen i kjøleskapet. Rett før servering piskes pavlovakremen luftig i ca. 5 minutter på høy hastighet.
Tips
Pavlovakremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med en gang.
Tips
Oppskrift på hjemmelaget karamellsaus finner du her.