Pavlova med nøtter

Pavlova med nøtter

9
118
Middels130 min
Pavlova i lag med deilig krem og sjokolade- og nøttepynt blir fort midtpunktet på festbordet. Her er det nøtter foldet inn i marengsbunnen som gjør den både knasende og myk på en gang.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 ½ dl
    finhakkede mandler

KARAMELLISERTE HASSELNØTTER

  • 100 g
    hasselnøtter
  • 4 ss
    vann
  • 1 dl
    sukker

FYLL

PYNT

  • 200 g
    sjokoladekuler (f.eks. Crispokuler)
  • 1 ½ dl
    mandelflak
  • 1 dl
    karamellsaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøttene i karamellen til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepair og avkjøl.

Marengsbunn

  1. 2

    Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.

MARENGSBUNN

  1. 3

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  2. 4

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Vend mandlene forsiktig inn.

  3. 5

    Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen til to runde bunner på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.

  4. 6

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. 7

    Avkjøl marengsbunnene.

VED SERVERING

  1. 8

    Avkjøl pavlovakremen i kjøleskapet. Rett før servering piskes pavlovakremen luftig i ca. 5 minutter på høy hastighet.

    Tips

    Pavlovakremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 9

    Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med en gang.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene å stivne.

Del denne oppskriften: