Oppskrift på Pavlova
2

Pavlova

(35)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en herlig kake som er fantastisk flott å servere. Pynt bare med kiwi, eller andre bær og frukter etter smak og behag Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt. Rett før servering legger du på kremen, og pynter kaken.

Antall porsjoner

10

Ingredienser

Marengs

4 stkeggehviter
2 dlsukker
½ tseddik
1 sspotetmel

Pynt

3 dlTINE Kremfløte
3 stkkiwi i skiver
1 tsmelis

Slik gjør du det

  • Marengs

    1. Sett stekeovnen på 130 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.
    2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.
    3. Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.
    4. Stek marengsen midt i ovenen i ca. 1 time og 15 minutter. Slå av varmen, men la marengsen ligge i ovnen til den er kald.
  • Pynt

    1. Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen.
    2. Pynt med frukt, eventuelt bær, og dryss over melis like før servering.

Tips:

#1: Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

#2: Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

Kommentarer