Pavlova

Pavlova med kiwi

2
52
Enkel90 min
Oppskrift på en herlig pavlovakake som er fantastisk flott å servere. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs

  • 4 stk
    eggehviter
  • 2 dl
    sukker
  • ½ ts
    eddik
  • 1 ss
    potetmel

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.

  2. 2

    Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.

  3. 3

    Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.

  4. 4

    Stek marengsen nederst i ovenen i ca. 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

Pynt

  1. 5

    Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen. Topp med skiver av kiwi og server med en gang.

Tips

Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.

Del denne oppskriften: