Pavlova

Pavlova

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
Oppskrift på en herlig kake som er fantastisk flott å servere. Pynt bare med kiwi, eller andre bær og frukter etter smak og behag Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt. Rett før servering legger du på kremen, og pynter kaken.

Antall porsjoner

Ingredienser

Marengs

4 stk eggehviter
2 dl sukker
½ ts eddik
1 ss potetmel

Pynt

3 dl TINE Kremfløte
3 stk kiwi i skiver
1 ts melis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 130 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.
    2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.
    3. Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.
    4. Stek marengsen midt i ovenen i ca. 1 time og 15 minutter. Slå av varmen, men la marengsen ligge i ovnen til den er kald.
  1. Pynt

    1. Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen.
    2. Pynt med frukt, eventuelt bær, og dryss over melis like før servering.
Tips!

#1: Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

#2: Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elizabeth Knudsen

    3 år siden
    Denne oppskriften var ikke lett å finne på nett. Dette er oppskriften vi bakte før 17.mai, og som står på fløtepakken nå. Marengsen er laget med potetmel - ikke maizena ?? noe vi foretrekker. Det eneste jeg har å utsette på oppskriften er at 3 dl fløte til til krempynt er altfor lite. Vi pisket dobbel mengde (6 dl) og da ble Pavlovaen perfekt??

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elisabeth, Oppskriften vi brukte på Kremfløtekartongen er en forenklet utgave av denne, det stemmer :) Tusen takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat