Pavlova

Pavlova med kiwi

2
  • Enkel
  • 90 min
  • 80 min
Oppskrift på en herlig pavlovakake som er fantastisk flott å servere. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt. 

Ingredienser

Marengs

4 stk eggehviter
2 dl sukker
½ ts eddik
1 ss potetmel

Pynt

3 dl TINE Kremfløte
3 stk kiwi i skiver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 90 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.
    2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.
    3. Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.
    4. Stek marengsen midt i ovenen i ca. 1,5 time. Slå av varmen, men la marengsen ligge i ovnen til den er kald.
  1. Pynt

    1. Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen. Topp med skiver av kiwi og server med en gang.
Tips!
Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.

Kommentarer

  • Elizabeth Knudsen

    3 år siden
    Denne oppskriften var ikke lett å finne på nett. Dette er oppskriften vi bakte før 17.mai, og som står på fløtepakken nå. Marengsen er laget med potetmel - ikke maizena ?? noe vi foretrekker. Det eneste jeg har å utsette på oppskriften er at 3 dl fløte til til krempynt er altfor lite. Vi pisket dobbel mengde (6 dl) og da ble Pavlovaen perfekt??

     (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elisabeth, Oppskriften vi brukte på Kremfløtekartongen er en forenklet utgave av denne, det stemmer :) Tusen takk for tilbakemeldingen.

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat