
Pavlova med kiwi
Enkel•90 min80 min
Oppskrift på en herlig pavlovakake som er fantastisk flott å servere. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Marengs
-
4 stkeggehviter
-
2 dlsukker
-
½ tseddik
-
1 sspotetmel
Pynt
-
3 dl
-
3 stkkiwi i skiver
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.
-
2
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.
-
3
Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.
-
4
Stek marengsen nederst i ovenen i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
Pynt
-
5
Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen. Topp med skiver av kiwi og server med en gang.