Pavlova

Pavlova med kiwi

2
52
Enkel130 min
Oppskrift på en herlig pavlovakake som er fantastisk flott å servere. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs

  • 4 stk
    eggehviter
  • 2 dl
    sukker
  • ½ ts
    eddik
  • 1 ss
    potetmel

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme). Legg bakepapir på en stekeplate.

  2. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  3. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.

  4. 4

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2 timer. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

Pynt

  1. 5

    Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen. Topp med skiver av kiwi og server med en gang.

Tips

Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.

Del denne oppskriften: