Påskepavlova
Enkel
1t 40min
Her er en pavlovavariant som passer perfekt til påsken! Marengs og deilig pavlovakrem toppes med appelsin og sjokolade – for nydelige påskesmaker.
3.7
(98)

Porsjoner
10
6 stk
romtempererte eggehvite
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker
Til servering
3 dl
5 stk
appelsin saft, skall og fileter
1 ts
potetmel
1 ts
sukker
100 g
sjokolade
Slik gjør du
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.Tips
Denne oppskriften er basert på ca 2,5 dl appelsinsaft. Hvis du har mer eller mindre kan du justere litt på potetmelet i neste steg!Tips
For en mer tropisk smak på desserten kan du bruke mango- eller pasjonsfruktjuice. Topp gjerne med hakket mynte.Tips
Husk at marengsene må kjøles helt ned før de kan fylles med krem.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Eggeplommene du får til overs, kan brukes til så mangt. En opplagt mulighet er å lage vaniljekrem fra bunnen av, men hvorfor gjøre det når det er mye enklere å bruke ferdig vaniljekrem eller pavlovakrem. Du kan heller lage gode desserter som crème brûlee, iskrem, sabayonne, sitronkrem (lemoncurd) og diverse kaker og paier, eller lage din egen eggelikør. Det går også an å bytte ut et helt egg med 2-3 eggeplommer i f.eks. vafler, pannekaker, sveler eller lapper.
Hjemmelaget pasta, pasta carbonara, diverse sauser, majones og aioli er noen andre retter som krever en del eggeplommer. Du kan også velge å servere biff tartar med eggeplomme eller ha et par i smoothien, så blir du kvitt dem i en fei.
Hjemmelaget pasta, pasta carbonara, diverse sauser, majones og aioli er noen andre retter som krever en del eggeplommer. Du kan også velge å servere biff tartar med eggeplomme eller ha et par i smoothien, så blir du kvitt dem i en fei.




