Påskepavlova

Påskepavlova

10
92
Enkel120 min
Påskepavolva er pavlovaen som passer perfekt til påsken! Marengs og deilig pavlovakrem toppes med appelsin og sjokolade - for nydelige påskesmaker. 

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  HOFF Potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Ta frem to stekebrett og kle dem med bakepapir.

 2. 2

  Pisk eggehviter til mykt skum ved hjelp av en elektrisk visp. Sørg for at utstyret som brukes er helt rent, hvis ikke vil ikke eggehviten bli stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

 3. 3

  Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett dette gradvis mens vispen går. Pisk sammen til en blank, smidig og fast masse. Ha deretter marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.

 4. 4

  Sprøyt ut små reder med marengs, som er ca. 10-12 cm i diameter. Stek dem i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

 5. 5

  Riv skallet av appelsinene med et zestjern. Skjær så topp og bunn av appelsinene med en skarp kniv. Skjær av alt det hvite slik at du kan se hvor båtene ligger. Skjær ut en og en båt mellom de hvite hinnene slik at du får fine båter helt uten skall og skinn. Legg båtene i en skål sammen med appelsinskallet.

 6. 6

  «Kjernen» du sitter igjen med skviser du gjennom en sil over en liten gryte.

  Tips

  Denne oppskriften er basert på ca 2,5 dl appelsinsaft. Hvis du har mer eller mindre kan du justere litt på potetmelet i neste steg!

 7. 7

  Ha sukker og potetmel i gryten sammen med appelsinsaften, og varm opp på medium/lav varme mens du rører til blandingen tykner. Avkjøl ca. 10-15 min i kjøleskap før du har i appelsinfileter og revet skall.

  Tips

  For en mer tropisk smak på desserten kan du bruke mango- eller pasjonsfruktjuice. Topp gjerne med hakket mynte.

 8. 8

  Knekk sjokolade i småbiter og smelt over vannbad. Avkjøl til romtemperatur.

 9. 9

  Pisk kremfløte til stiv krem og vend forsiktig med vaniljekrem. Fyll redene med kremen og legg en god skje med appelsin i saus på toppen. Avslutt det hele med litt smeltet sjokolade som du risler over med en skje eller sprøytepose.

  Tips

  Husk at marengsene må kjøles helt ned før de kan fylles med krem.

Tips

Eggeplommene du får til overs, kan brukes til så mangt. En opplagt mulighet er å lage vaniljekrem fra bunnen av, men hvorfor gjøre det når det er mye enklere å bruke ferdig vaniljekrem eller pavlovakrem. Du kan heller lage gode desserter som crème brûlee, iskrem, sabayonne, sitronkrem (lemoncurd) og diverse kaker og paier, eller lage din egen eggelikør. Det går også an å bytte ut et helt egg med 2-3 eggeplommer i f.eks. vafler, pannekaker, sveler eller lapper. Hjemmelaget pasta, pasta carbonara, diverse sauser, majones og aioli er noen andre retter som krever en del eggeplommer. Du kan også velge å servere biff tartar med eggeplomme eller ha et par i smoothien, så blir du kvitt dem i en fei.

Del denne oppskriften: