Håndkle og blad
Toves OL -kake Red-Velvet-Chili-Chocolate-Cake
(88)

Norsk vinterdrøm

 • Utførelse

  Utfordrende
 • Tid

Tove Holter vant TINEs OL-kakekonkurranse med sin Norsk vinterdrøm. En drøm av en kake, med sjokolade, chili og en hint av vertsnasjonen Russland i rødbetene.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Utstyr

Rund springform på ca. 20 cm i diameter

Kakebunn (bunn og topp)

60 gmykt TINE Meierismør
60 grapsolje
250 gsukker
4 tsvaniljesukker
150 ghvetemel
50 gmaizena
3 tsbakepulver
1 sskakao
1 ¼ dlTINE Kremfløte
3 stkegg
15 mlrød konditorfarge (1 flaske)
130 grødbeter
1 ssTINE Meierismør til å pensle formene med

Kakebunn med sjokolade og chili (midterst)

30 grapsolje
30 gmykt TINE Meierismør
30 grød chili uten frø
2 tsvaniljesukker
150 gsukker
75 ghvetemel
25 gmaizena
2 tsbakepulver
3 sskakao
⅗ dlTINE Kremfløte
2 stkegg
1 ssTINE Meierismør til å pensle formen med

Kakekrem

2 platerhvit sjokolade
300 gmykt TINE Meierismør
780 gmelis
6 tsvaniljesukker
400 gTINE Kremgo’® Naturell

Pynt

1 dlkokosmasse
150 gfriske blåbær
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Kaken består av tre bunner, les oppskriften nøye før du starter. Den første delen av oppskriften beskriver hvordan du lager kakebunnen som skal være i topp og bunn. Deretter følger kakebunnen i midten, og til slutt er det oppskrift på kakekremen. Det gjelder altså å holde tungen rett i munnen.
 • Til to kakebunner (bunn og topp)

  1. Til disse kakebunnene trenger du to runde kakeformer på ca 20 cm i diameter. Hvis du bare har en form, må du dele røren i to og steke kakebunnene i to omganger. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Pisk smør, olje, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, maizena, bakepulver og bakekakao, og deretter kremfløten og egg om hverandre. Riv rødbetene. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Hvis du bruker et rivjern, er det en fordel å bruke hansker. Til slutt tilsetter du konditorfarge og rødbeter. Smelt smøret, og pensle kakeformene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakebunnene i 35 minutter.
 • Kakebunn med sjokolade og chili (midterst)

  1. Til denne kakebunnen trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter. Kjør olje, smør og chili sammen i en kjøkkenmaskin til det blir en god blanding. Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du bruke en stavmikser og en høy bolle. Pisk inn vaniljesukker og sukker, før du tilsetter mel, maizena, bakepulver og kakao. Deretter tilsetter du kremfløte og egg om hverandre. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kakebunnen i 35 minutter.
 • Kakekrem

  1. Hakk sjokoladen, og smelt den over vannbad på lav temperatur. Avkjøl sjokoladen noe. Pisk smør sammen med melis og vaniljesukker. Tilsett kremosten og den smeltede sjokoladen, og bland godt.
  2. Legg en av de røde bunnene på et fat. Smør på et lag med kremost. Skjær en liten "dump" i sjokoladekakebunnen, og fyll "dumpen" med blåbær. Legg bunnen oppå den første bunnen. Smør krem over sjokoladekakebunnen og blåbærene. Legg på den siste bunnen, og fordel resten av ostekremen på kaken.
  3. Tove pyntet også kaken med kakesmuler av de røde bunnene. Det blir alltid noen kakesmuler igjen i formene.Du kan enten legge de på som de er, eller steke dem på lav temperatur i stekeovnen til de er tørre, og legge dem på kaken.
  4. Pynt med kokos rundt hele kaken, og server.
Blått hjerte
Tips!

Har du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen idefull.no

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat