Norge i rødt, hvitt og blått

Norge i rødt, hvitt og blått

Kommentarer 11
  • Middels
  • 60 min
17. mai fortjener en riktig overdådig bløtkake med masse god krem og bær. Bruk bær fra fryseren eller kjøp friske bær. Pynt kaken med nasjonalfargene som du får i jordbær eller bringebær, og blåbær.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sukkerbunn:

5 stk egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:

5 dl Piano® Original Vaniljekrem evt. blanding av vispet krem og vaniljekrem
2 dl mos av bringebær eller jordbær

Til dynking:

1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett evt. Sunniva Appelsinjuice

Pynt:

3 dl TINE Kremfløte
6 dl jordbær evt. bringebær
3 dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl den på rist.
    3. Del kakebunnen i tre lag. Legg det nederste laget på et fat. Dynk bunnen med 4-5 ss melk eller juice. Fordel halvparten av vaniljekremen eller en blanding av krem og vaniljekrem og 1 dl av de rørte bærene oppå. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. La kaken stå kjølig noen timer, eller lag den gjerne dagen før, slik at den blir riktig saftig og "bløt".
    4. Pynt kaken like før servering. Legg bær oppå kaken så det blir et fint spill i rødt, hvitt og blått. Bruk gjerne sprøytepose og lag striper oppå og rundt kanten.
Tips!

Det sies at å bake perfekte sukkerbrød er en kunst. Det er viktig å ikke steke den for lite, men du må heller ikke ta den ut for sent. Her gjelder det å holde tungen rett i munnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mona

    5 år siden
    Fint tips :) Ikke steke for lenge, men heller ikke ta ut for sent. Er ikke det samme sak? Skal prøve meg på denne.

    Kommenter  (0)

    • Lise Foss Andersen

      5 år siden
      Det har du jammen rett i Mona! Nå har jeg rettet det opp til: "Det er viktig å ikke steke den for lite, men du må heller ikke ta den ut for sent." Takk for at du sa fra og lykke til med kaken :-)

      Kommenter  (0)


  • Mary d

    6 år siden
    Sukkerbrødet lukter skikkelig egg. Noe forslag? Pisket eggerøret i over 10 minutter, men fortsatt den ekle lukten....

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Mary! Har dessverre ikke noe godt forslag til at sukkerbrødet luktet egg. Men det smakte forhåpentligvis bra? Har laget dette fine sukkerbrødet mange ganger, men har ikke samme erfaring.

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    6 år siden
    Nei, selvfølgelig åpnet jeg ikke ovnen. Den var lukket hele tiden. Men etter 10-15 min sank den likevel. Jeg skjønner ikke hvorfor..

    Kommenter  (1)


  • Heidi

    6 år siden
    Hei! Jeg bakte denne. Røra ble kjempeflott og veldig luftig, og nesten hele formen ble full da jeg helte den over. I ovnen sank den imidlertid langt ned og kaken fikk et stort krater. Hvorfor?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Heidi. Det kan høres ut som om det har skjedd noe under stekingen. Åpnet du stekeovnsdøren underveis i stekingen? Håper kaken faller i smak - og at krateret blir fylt av god krem og vakker pynt i rødt, hvitt og blått! Ha en riktig fin 17. mai-feiring!

      Kommenter  (0)


  • lisa

    7 år siden
    hvor i ovnen skal kaken steke?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Lisa. Kaken steker du gjerne midt i ovnen. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Ikke kakebaker!

    7 år siden
    Står ikke hvor lenge bunnen skal stekes....

    Kommenter  (0)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Beklager. Den skal steke i ca. 30 minutter. Lykke til med kakebakingen!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat