Norge i rødt, hvitt og blått

Norge i rødt, hvitt og blått

11
 • Middels
 • 60 min
17. mai fortjener en riktig overdådig bløtkake med masse god krem og bær. Bruk bær fra fryseren eller kjøp friske bær. Pynt kaken med nasjonalfargene som du får i jordbær eller bringebær, og blåbær.

Ingredienser

Sukkerbunn:

5 stk egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:

5 dl Piano® Original Vaniljekrem evt. blanding av vispet krem og vaniljekrem
2 dl mos av bringebær eller jordbær

Til dynking:

1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett evt. Sunniva Appelsinjuice

Pynt:

3 dl TINE Kremfløte
6 dl jordbær evt. bringebær
3 dl blåbær

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl den på rist.
  3. Del kakebunnen i tre lag. Legg det nederste laget på et fat. Dynk bunnen med 4-5 ss melk eller juice. Fordel halvparten av vaniljekremen eller en blanding av krem og vaniljekrem og 1 dl av de rørte bærene oppå. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. La kaken stå kjølig noen timer, eller lag den gjerne dagen før, slik at den blir riktig saftig og "bløt".
  4. Pynt kaken like før servering. Legg bær oppå kaken så det blir et fint spill i rødt, hvitt og blått. Bruk gjerne sprøytepose og lag striper oppå og rundt kanten.
Tips

Det sies at å bake perfekte sukkerbrød er en kunst. Det er viktig å ikke steke den for lite, men du må heller ikke ta den ut for sent. Her gjelder det å holde tungen rett i munnen.

Kommentarer

 • Mona

  7 år siden
  Fint tips :) Ikke steke for lenge, men heller ikke ta ut for sent. Er ikke det samme sak? Skal prøve meg på denne.

   (0)

  • Lise Foss Andersen

   7 år siden
   Det har du jammen rett i Mona! Nå har jeg rettet det opp til: "Det er viktig å ikke steke den for lite, men du må heller ikke ta den ut for sent." Takk for at du sa fra og lykke til med kaken :-)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat