Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Jule-pavlova med posjerte pærer

Middels
2t 40min

Server denne lekre pavlovaen, formet som en julekrans, til sesongens selskap. Med tranebærposjerte pærer, pisket krem og julekrydder som prikken over i-en.

4.3
(39)
Jule-pavlova med posjerte pærer

porsjoner

10

6 stk
romtempererte eggehvite
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
finkornet sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker

Posjerte pærer

5 stk
faste liten pære
1 stk
appelsin
1 stk
vaniljestang
3 dl
tranebærjuice eller saft
2 dl
sukker
2 ts
hvitvinseddik
ts
stjerneanis (knivsodd)
2 skiver
frisk ingefær
250 g
ferske tranebær (eventuelt frosne)
5 dl
vann (ca.)

Til servering

4 kvist
frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Tips

    Bruker du finkornet sukker, får du lettere en helt glatt marengs fordi sukkeret løser seg opp bedre. Om marengsen slipper en blank veske etter steking, er det fordi sukkeret ikke er godt nok integrert.
  2. Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 
  3. Tips

    Om kransen knekker litt fra hverandre, kan delene bare plasseres på fatet hver for seg, og sprekkene dekkes med krem.
  4. Tips

    Om du vil ha sterkere farge på pærene, kan du tilsette litt konditorfarge.
  5. Tips

    Hvis laken er litt tynn, kan den kokes inn til tykkere sirup ved å la den småkoke uten lokk til ønsket tykkelse.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter