Jule-pavlova med posjerte pærer
Middels
2t 40min
Server denne lekre pavlovaen, formet som en julekrans, til sesongens selskap. Med tranebærposjerte pærer, pisket krem og julekrydder som prikken over i-en.
4.1
(24)

Porsjoner
10
6 stk 
romtempererte   eggehvite 
2 ts 
 hvitvinseddik 
4 dl 
 finkornet sukker 
2 ts 
 potetmel 
1 ts 
 vaniljesukker 
Posjerte pærer
5 stk 
faste  liten pære 
1 stk 
 appelsin 
1 stk 
 vaniljestang 
3 dl 
 tranebærjuice eller saft
2 dl 
 sukker 
2 ts 
 hvitvinseddik 
⅛ ts 
 stjerneanis (knivsodd)
2 skiver 
 frisk ingefær 
250 g 
 ferske tranebær (eventuelt frosne)
5 dl 
 vann (ca.)
Slik gjør du
Tips
Bruker du finkornet sukker, får du lettere en helt glatt marengs fordi sukkeret løser seg opp bedre. Om marengsen slipper en blank veske etter steking, er det fordi sukkeret ikke er godt nok integrert.Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.Tips
Om kransen knekker litt fra hverandre, kan delene bare plasseres på fatet hver for seg, og sprekkene dekkes med krem.Tips
Om du vil ha sterkere farge på pærene, kan du tilsette litt konditorfarge.Tips
Hvis laken er litt tynn, kan den kokes inn til tykkere sirup ved å la den småkoke uten lokk til ønsket tykkelse.
Trykk for å vurdere oppskriften



