Jule-pavlova med posjerte pærer

Jule-pavlova med posjerte pærer

0
  • Middels
  • 120 min
Server denne lekre pavlovaen, formet som en julekrans, til sesongens selskap. Med tranebærposjerte pærer, pisket krem og julekrydder som prikken over i-en.

Ingredienser

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Posjerte pærer

5 stk faste små pærer
1 stk appelsin
1 stk vaniljestang
3 dl tranebærjuice eller saft
2 dl sukker
2 ts hvitvinseddik
⅛ ts stjerneanis (knivsodd)
2 skiver frisk ingefær
250 g ferske tranebær (eventuelt frosne)
5 dl vann (ca.)

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
4 kvister frisk rosmarin

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 90 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en stor sirkel på bakepapiret du kan bruke som mal.
    2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
      Tips!
      Bruker du finkornet sukker, får du lettere en helt glatt marengs fordi sukkeret løser seg opp bedre. Om marengsen slipper en blank veske etter steking, er det fordi sukkeret ikke er godt nok integrert.
    3. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
    4. Legg store skjeer marengs i en stor sirkel, ca. 35 cm i diameter, på bakebrettet dekket med bakepapir. Lag små fordypninger i hver haug med en skje. Stek i ovnen i ca. 1 time. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.
    5. Avkjøl på rist. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
      Tips!
      Om kransen knekker litt fra hverandre, kan delene bare plasseres på fatet hver for seg, og sprekkene dekkes med krem.
    6. Skrell og del pærene i to. Splitt vaniljestang på langs. Skrell av det ytterste appelsinskallet, press ut saften og ha skall og saft i en vid kjele. Tilsett tranebærsaft, sukker, hvitvinseddik, stjerneanis og ingefær.
    7. Kok opp og legg i pærer og tranebær, fyll på nok vann til at vesken akkurat dekker pærene. Kok opp, legg på lokk og la småkoke i 20 minutter. La pærene avkjøle i laken, sett kaldt frem til bruk.
      Tips!
      Om du vil ha sterkere farge på pærene, kan du tilsette litt konditorfarge.
    8. Pisk kremfløte til stiv krem og fordel kremen på marengskransen. Plasser en pærehalvdel i hver grop, topp med tranebær, litt av laken og frisk rosmarin. Server med en gang.
      Tips!
      Hvis laken er litt tynn, kan den kokes inn til tykkere sirup ved å la den småkoke uten lokk til ønsket tykkelse.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat