Håndkle og blad
Budapestkake
(7777)

Budapestkake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Budapestrull er en morsom vri på den tradisjonelle rullekaken som ligner litt på Kvæfjordkake. En luftig, myk marengsbunn med mandler er fylt med vaniljekrem og bær.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
6 stkeggehviter
3 dlsukker
2 dlhvetemel
2 tsvaniljesukker
2 dlmandelflak
1 pakkePiano Vaniljekrem
3 dlTINE Kremfløte
2 ½ dlbringebær
2 ½ dlblåbær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C. Pisk eggehvitene til luftige med myke topper, tilsett sukker gradvis mens vispen går og pisk til stiv og blank.
    2. Vend inn mel og vaniljesukker og fordel utover en langpanne dekket med bakepapir. Dryss mandelflak over og stek i ovnen i 20 minutter.
    3. Vend kaken over på et stykke bakepapir. La den avkjøle seg tildekket av langpannen, ca. 30 minutter.
    4. Pisk fløten til krem og vend med vaniljekrem. Spre utover kaken og fordel bær over. Rull sammen til en rullekake og server i skiver.
      Blått hjerte
      Tips!

      Med krem som fyll må kaken rulles forsiktig sammen, ikke for stramt, slik at ikke all kremen tyter ut. 

Blått hjerte
Tips!

Dropp bærene om du ikke har. Kaken kan også fylles med vanlig pisket krem, ren vaniljekrem og syltetøy.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat