Budapestkake

Budapestkake

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Budapestrull er en morsom vri på den tradisjonelle rullekaken som ligner litt på Kvæfjordkake. En luftig, myk marengsbunn med mandler er fylt med vaniljekrem og bær.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk eggehviter
3 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 dl mandelflak
1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
3 dl TINE Kremfløte
2 ½ dl bringebær
2 ½ dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C. Pisk eggehvitene til luftige med myke topper, tilsett sukker gradvis mens vispen går og pisk til stiv og blank.
    2. Vend inn mel og vaniljesukker og fordel utover en langpanne dekket med bakepapir. Dryss mandelflak over og stek i ovnen i 20 minutter.
    3. Vend kaken over på et stykke bakepapir. La den avkjøle seg tildekket av langpannen, ca. 30 minutter.
    4. Pisk fløten til krem og vend med vaniljekrem. Spre utover kaken og fordel bær over. Rull sammen til en rullekake og server i skiver.
      Tips!

      Med krem som fyll må kaken rulles forsiktig sammen, ikke for stramt, slik at ikke all kremen tyter ut. 

Tips!

Dropp bærene om du ikke har. Kaken kan også fylles med vanlig pisket krem, ren vaniljekrem og syltetøy.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Unni

    9 måneder siden
    Kan denne fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Unni,

      Anbefaler deg ikke å fryse denne da dem er best fersk :) Om du velger å fryse Budapestkaken håper vi du gir oss en tilbakemelding på dette. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Helene

    2 år siden
    Denne var enkel å lage, og den ble knall god!! Jeg brukte mandariner på boks som fyll, anbefaler å bruke to bokser. Denne skal jeg lage igjen :)

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Helene, Så bra den falt i smak, det høres veldig godt ut med mandariner :)God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • smgj

    3 år siden
    Jeg foretrekker den originale varianten uten mel. Dette er strengt tatt mer en rullekake enn det som vanligvis kalles Budapestkake.

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Budapestkake, eller Budapestrull lages både med og uten hvetemel, og vi har valgt en versjon med hvetemel som vi mener smaker fortreffelig :)

      Kommenter  (0)


  • Marit Lise Petterson

    3 år siden
    Helt nydelig. Min første ble perfekt.

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marit, Så godt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat