Budapestkake

Budapestkake

14
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Budapestrull er en morsom vri på den tradisjonelle rullekaken som ligner litt på Kvæfjordkake. En luftig, myk marengsbunn med mandler er fylt med vaniljekrem og bær.

Ingredienser

6 stk eggehviter
3 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 dl mandelflak
1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
3 dl TINE Kremfløte
2 ½ dl bringebær
2 ½ dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C. Pisk eggehvitene til luftige med myke topper, tilsett sukker gradvis mens vispen går og pisk til stiv og blank.
    2. Vend inn mel og vaniljesukker og fordel utover en langpanne dekket med bakepapir. Dryss mandelflak over og stek i ovnen i 20 minutter.
    3. Vend kaken over på et stykke bakepapir. La den avkjøle seg tildekket av langpannen, ca. 30 minutter.
    4. Pisk fløten til krem og vend med vaniljekrem. Spre utover kaken og fordel bær over. Rull sammen til en rullekake og server i skiver.
      Tips

      Med krem som fyll må kaken rulles forsiktig sammen, ikke for stramt, slik at ikke all kremen tyter ut. 

Tips

Dropp bærene om du ikke har. Kaken kan også fylles med vanlig pisket krem, ren vaniljekrem og syltetøy.

Kommentarer

  • Wenche

    6 måneder siden
    Hei!
    Hvor stor langpanne bruker dere? Er så mange forskjellige størrelser :)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Wenche!

      Her er det nok brukt en 25*35 langpanne. Men om du sprer bunnen uttover et bakeark, skal det være en fin størrelse å følge. :)

       (0)

      • Wenche

        6 måneder siden
        Tuuuusen takk :)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat