Bringebærmoussekake

Bringebærmoussekake

Kommentarer 11
  • Middels
  • 50 min
Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund springform på ca. 24-26 cm i diameter

Kakebunn

90 g TINE Meierismør , romtemperert
250 g revet kransekakemasse
3 stk egg
1 dl TINE Crème Fraîche Original
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Bringebærmousse til fyllet

4 stk gelatinplater
2 ss sitronsaft
350 g bringebær
2 dl melis
2 stk eggehviter
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

25 stk bringebær
4 stk mynteblader

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
    2. Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.
  1. Bringebærmousse

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.
    2. Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
    3. I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
    4. Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
    5. Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.
      Tips!

      Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.

Tips!

Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lise

    1 år siden
    Ser ut som en nydelig kake,men kan man bruke frosne bringebær eller bør de være ferske?:)

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lise, Du kan bruke frosne bringebær, men da må du tenke på at disse vil avgi ekstra væske og kanskje må redusere litt på vesken ellers i oppskriften :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)


  • Trine lise

    3 år siden
    Er det mulig å fryse denne kaken så jeg kan lage den lang tid i forveien?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Trine Lise, Denne kaken kan du fint fryse, men jeg ville ikke fryst den lengre enn 1 måned, da den kan ta smak fra andre ting i fryseren. Fryst den gjerne i kakeformen, godt dekket inn i plast, for det beste resultatet. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Gunhild

    3 år siden
    I ingredienslisten for moussen står det sukker, men i beskrivelsen lenger nede står det melis. Hva er riktig?

    Kommenter  (2)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Gunhild, Det er melis som er riktig ingrediens i denne oppskriften. Jeg retter opp i dette med en gang. Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (4)


  • vilde

    5 år siden
    er det mulig om jeg kan koke bringebærene med litt vann og så sile ut stenene og så mikse det sammen med melisen?

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Vilde! Hvis du ønsker å koke bringebærene, for så og fjerne steinene, ville jeg ikke tilsatt noe vann. Bringebærene avgir mye væske når de varmes opp. Prøv først uten noe vann, du kan i tilfelle tilsette litt hvis det blir lite væske. Håper du har hatt en fin julefeiring!

      Kommenter  (4)


  • Sissel

    5 år siden
    Kakebunnen var altfor tørr og smakløs. Det ødela opplevelsen av hele kaken som burde vært en drøm.

    Kommenter  (7)


  • Lisbeth Nilsen

    6 år siden
    Det må være altfor lite gelantin i denne oppskriften!!! Jeg laget kaken til 17.mai (et døgn i kjøleskap) og den var altfor! bløt. Ellers var den god på smak

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Lisbeth! Beklager at Bringebærmoussekaken din ikke ble stiv til 17.mai. Det er ofte lurt å la blandingen hvor du har tilsatt gelatin bli skikkelig avkjølt å begynne å stivne litt før du rører inn de øvrige ingrediensene. Føler du for å bruke et par plater ekstra med gelatin har det ingen ting å si for smaken. Håper tipset kan hjelpe deg neste gang du lager denne gode kaken, lykke til!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat