Bringebærmoussekake

Bringebærmoussekake

15
75
Middels50 min
Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

Bringebærmousse til fyllet

  • 4 stk
    gelatinplater
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 350 g
    bringebær
  • 2 dl
    melis
  • 2 stk
    eggehviter
  • 3 dl

Pynt

  • 25 stk
    bringebær
  • 4 stk
    mynteblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.

  2. 2

    Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.

Bringebærmousse

  1. 3

    Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.

  2. 4

    Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.

  3. 5

    I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.

  4. 6

    Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.

  5. 7

    Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.

    Tips

    Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.

Tips

Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.

Del denne oppskriften: