Bringebærmoussekake

Bringebærmoussekake

12
  • Middels
  • 50 min
Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

Ingredienser

Utstyr

Rund springform på ca. 24-26 cm i diameter

Kakebunn

90 g TINE Meierismør , romtemperert
250 g revet kransekakemasse
3 stk egg
1 dl TINE Crème Fraîche Original
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Bringebærmousse til fyllet

4 stk gelatinplater
2 ss sitronsaft
350 g bringebær
2 dl melis
2 stk eggehviter
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

25 stk bringebær
4 stk mynteblader

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
    2. Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.
  1. Bringebærmousse

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.
    2. Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
    3. I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
    4. Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
    5. Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.
      Tips!

      Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.

Tips!

Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.

Kommentarer

  • Benedicte

    20 timer siden
    Kaken ble god, men den ble kornete og litt rar. Jeg fikk ikke blandet inn eggehviten skikkelig, og moussen ble ikke luftig. Hva kan jeg gjøre for å få moussen til å bli bedre neste gang?

     (0)


  • Lise

    2 år siden
    Ser ut som en nydelig kake,men kan man bruke frosne bringebær eller bør de være ferske?:)

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lise, Du kan bruke frosne bringebær, men da må du tenke på at disse vil avgi ekstra væske og kanskje må redusere litt på vesken ellers i oppskriften :) Lykke til og god bakst!

       (1)


  • Trine lise

    4 år siden
    Er det mulig å fryse denne kaken så jeg kan lage den lang tid i forveien?

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Trine Lise, Denne kaken kan du fint fryse, men jeg ville ikke fryst den lengre enn 1 måned, da den kan ta smak fra andre ting i fryseren. Fryst den gjerne i kakeformen, godt dekket inn i plast, for det beste resultatet. Lykke til :)

       (2)


  • Gunhild

    4 år siden
    I ingredienslisten for moussen står det sukker, men i beskrivelsen lenger nede står det melis. Hva er riktig?

     (2)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      4 år siden
      Hei Gunhild, Det er melis som er riktig ingrediens i denne oppskriften. Jeg retter opp i dette med en gang. Takk for tilbakemeldingen!

       (4)


  • vilde

    6 år siden
    er det mulig om jeg kan koke bringebærene med litt vann og så sile ut stenene og så mikse det sammen med melisen?

     (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Vilde! Hvis du ønsker å koke bringebærene, for så og fjerne steinene, ville jeg ikke tilsatt noe vann. Bringebærene avgir mye væske når de varmes opp. Prøv først uten noe vann, du kan i tilfelle tilsette litt hvis det blir lite væske. Håper du har hatt en fin julefeiring!

       (4)


  • Sissel

    6 år siden
    Kakebunnen var altfor tørr og smakløs. Det ødela opplevelsen av hele kaken som burde vært en drøm.

     (7)


  • Lisbeth Nilsen

    6 år siden
    Det må være altfor lite gelantin i denne oppskriften!!! Jeg laget kaken til 17.mai (et døgn i kjøleskap) og den var altfor! bløt. Ellers var den god på smak

     (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Lisbeth! Beklager at Bringebærmoussekaken din ikke ble stiv til 17.mai. Det er ofte lurt å la blandingen hvor du har tilsatt gelatin bli skikkelig avkjølt å begynne å stivne litt før du rører inn de øvrige ingrediensene. Føler du for å bruke et par plater ekstra med gelatin har det ingen ting å si for smaken. Håper tipset kan hjelpe deg neste gang du lager denne gode kaken, lykke til!

       (4)


Det er mye kjærlighet i god mat