Bringebærmoussekake

Bringebærmoussekake

12
  • Middels
  • 50 min
Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

Ingredienser

Utstyr

Rund springform på ca. 24-26 cm i diameter

Kakebunn

90 g TINE Meierismør , romtemperert
250 g revet kransekakemasse
3 stk egg
1 dl TINE Crème Fraîche Original
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Bringebærmousse til fyllet

4 stk gelatinplater
2 ss sitronsaft
350 g bringebær
2 dl melis
2 stk eggehviter
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

25 stk bringebær
4 stk mynteblader

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
    2. Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.
  1. Bringebærmousse

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.
    2. Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
    3. I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
    4. Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
    5. Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.
      Tips

      Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.

Tips

Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.

Kommentarer

  • Benedicte

    2 måneder siden
    Kaken ble god, men den ble kornete og litt rar. Jeg fikk ikke blandet inn eggehviten skikkelig, og moussen ble ikke luftig. Hva kan jeg gjøre for å få moussen til å bli bedre neste gang?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat