Bringebærmoussekake
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
90 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
250 grevet kransekakemasse
-
3 stkegg
-
1 dl
-
2 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
Bringebærmousse til fyllet
-
4 stkgelatinplater
-
2 sssitronsaft
-
350 gbringebær
-
2 dlmelis
-
2 stkeggehviter
-
3 dl
Pynt
-
25 stkbringebær
-
4 stkmynteblader
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
-
2
Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.
Bringebærmousse
-
3
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.
-
4
Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
-
5
I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
-
6
Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
-
7
Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.
Tips
Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.