9-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til niåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 9-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.
Middels•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Mørk sjokoladekakebunn
- 225 g hvetemel
- 250 g sukker
- 1 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 dl vann
- 2 dl kefirmyse
- 175 g TINE® Meierismør
- 2 stykk egg
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl kakao
Glasur/topping til tallkaken
- 1 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 150 g TINE® Meierismør
- 6 dl melis
- 0.25 ts konditorfarge, eller flere forskjellige farger
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform (ca 1 liter).
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
3
Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.
4
Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.
5
Sett sammen 9-tallet som vist på bildet under.
Glasur/topping til tallkaken
1
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
2
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
3
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.
TipsPynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.