
10-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til tiåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 10-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser
Antall porsjoner
Mørk sjokoladekakebunn
Glasur/topping til tallkaken
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en lang kakeform eller brødform på ca 1 liter.
- 2
Sett stekeovnen på 180 °C.
- 3
Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.
- 4
Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.
- 5
Sett sammen formene til et 10-tall som vist på bildet.
Glasur/topping til tallkaken
- 6
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
- 7
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
- 8
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.
Tips
Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



