8-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til åtteåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 8-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.
Middels•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Mørk sjokoladekakebunn
- 225 g hvetemel
- 250 g sukker
- 1 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 ss bakepulver
- 1 dl vann
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk
- 175 g TINE® Meierismør
- 2 stykk egg
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl kakao
Sjokoladeglasur
- 450 g melis
- 180 g TINE® Meierismør
- 6 ss sterk kaffe, (evnt. kokende vann)
- 3 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to randformer (runde former med hull i midten) for å lage 8-tallet.
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
3
Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
4
Smør randformene. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter.
5
Sett sammen formene til et 8-tall som vist under.
Sjokoladeglasur
1
Rør smør med melis, vaniljesukker og kakao til smørkrem, gjerne i food processor eller med mikser.
2
Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.
3
Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.
TipsPynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker. Her er det brukt Laban Seigmenn.