Skip to main content

8-årsdagskake

Middels
1t 30min

Oppskrift på morsom tallkake til åtteåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 8-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

4.1
(22)
Next Image8-årsdagskake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Mørk sjokoladekakebunn

225 g
hvetemel
250 g
sukker
1 ts
natron
0.5 ts
salt
1 ss
bakepulver
1 dl
vann
2 stk
egg
2 ts
vaniljesukker
2 dl
kakao

Sjokoladeglasur

450 g
melis
6 ss
sterk kaffe (evnt. kokende vann)
3 ts
vaniljesukker
2 ss
kakao

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to randformer (runde former med hull i midten) for å lage 8-tallet.

  2. Sett stekeovnen på 180 °C.

  3. Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.

  4. Smør randformene. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter.

  5. Sett sammen formene til et 8-tall som vist under.

Sjokoladeglasur

  1. Rør smør med melis, vaniljesukker og kakao til smørkrem, gjerne i food processor eller med mikser.

  2. Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.

  3. Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker. Her er det brukt Laban Seigmenn.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter