
5-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til femåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 5-tall. Lag en lys kakebunn med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!

Ingredienser
Antall porsjoner
Lys kakebunn
Glasur/topping til tallkaken
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på lys kakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform.
- 2
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 3
Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør formene og kle med bakepapir. Hell i røren.
- 4
Stek kaken på 200 °C i 40-45 minutter.
- 5
Avkjøl kaken. Sett sammen 5-tallet som vist under.
Glasur/topping til tallkaken
- 6
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
- 7
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
- 8
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.
Tips
Ostekremen kan tilsettes valgfri konditorfarge og strøssel, som sølvkuler, sjokoladehjerter osv. Revet sjokolade er også godt!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



