5-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til femåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 5-tall. Lag en lys kakebunn med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!

Ingredienser
Lys kakebunn
Glasur/topping til tallkaken
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften på lys kakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform.
- 2
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 3
Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør formene og kle med bakepapir. Hell i røren.
- 4
Stek kaken på 200 °C i 40-45 minutter.
- 5
Avkjøl kaken. Sett sammen 5-tallet som vist under.
Glasur/topping til tallkaken
- 6
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
- 7
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
- 8
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.
Tips
Ostekremen kan tilsettes valgfri konditorfarge og strøssel, som sølvkuler, sjokoladehjerter osv. Revet sjokolade er også godt!