4-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til firåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 4-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.
Middels•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Mørk sjokoladekake
- 225 g hvetemel
- 250 g sukker
- 1 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 dl vann
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk, eller annen syrnet melk
- 175 g TINE® Meierismør
- 2 stykk egg
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl kakao
Sjokoladeglasur
- 450 g melis
- 180 g TINE® Meierismør
- 6 ss sterk kaffe, (evnt. kokende vann)
- 3 ts vaniljesukker
- 6 ss kakao
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm.
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
3
Smelt smøret, ha i vann og kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen til du får en fin og glatt røre.
4
Smør formen og dekk bunnen til langpannen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
Utskjæring
1
Skjær ut 4-tallet som vist under.
Sjokoladeglasur
1
Rør smøret sammen med melis, og tilsett vaniljesukker, kaffe (evt kokende vann) og kakao (evt smeltet sjokolade) til smørkrem. Bruk gjerne food processor eller med mikser.
2
Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.
3
Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.
TipsØnsker du en fyldigere smak på sjokoladekremen oppå kaken, kan du erstatte kakaopulveret med mørk sjokolade. Denne må du smelte i vannbad eller på lav effekt i mikroovnen (i omganger av ca 20 sek til det er ferdig smeltet).