Oppskrift på 9-årsdagskake
0

9-årsdagskake

(10)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på morsom tallkake til niåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 9-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Antall porsjoner

Ingredienser

Mørk sjokoladekakebunn

225 ghvetemel
250 gsukker
1 tsnatron
½ tssalt
1 tsbakepulver
1 dlvann
2 dlTINE Skumma Kulturmjølk
175 gTINE Meierismør
2 stkegg
2 tsvaniljesukker
2 dlkakao

Glasur/topping til tallkaken

200 gTINE Kremgo’® Naturell
150 gTINE Meierismør
6 dlmelis
¼ tskonditorfarge eller flere forskjellige farger

Slik gjør du det

  • Mørk sjokoladekakebunn

    1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform (ca 1 liter).
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.
    4. Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.
    5. Sett sammen 9-tallet som vist på bildet under.
  • Glasur/topping til tallkaken

    1. Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
    2. Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
    3. Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.

Tips:

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.

Kommentarer