8-årsdagskake

8-årsdagskake

Kommentarer 4
  • Middels
  • 90 min
Oppskrift på morsom tallkake til åtteåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 8-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

2 stk randform, 24 cm i diameter

Mørk sjokoladekakebunn

225 g hvetemel
250 g sukker
1 ts natron
½ ts salt
1 ss bakepulver
1 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
175 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao

Sjokoladeglasur

450 g melis
180 g TINE Meierismør
6 ss sterk kaffe (evnt. kokende vann)
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to randformer (runde former med hull i midten) for å lage 8-tallet.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
    4. Smør randformene. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter.
    5. Sett sammen formene til et 8-tall som vist under.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Rør smør med melis, vaniljesukker og kakao til smørkrem, gjerne i food processor eller med mikser.
    2. Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.
    3. Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.
Tips!

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker. Her er det brukt Laban Seigmenn.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maria

    3 år siden
    Denne oppskriften er veldig uspesifikk (vanligvis skal man piske egg og sukker hvitt). Kaken hev seg ikke i det hele tatt. Og oppskriften er ikke nok til to ringer. Det står ikke hvilke diameter formene skal ha. I tillegg står det ingenting om hvor den skal stekes i ovnen. Ved første forsøk ble ringen ødelagt fordi kaken var så myk. Men smaken var god (masse sukker). Og ideen med ett åtte tall er fin.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Maria, Takk for tilbakemeldingen, jeg skal presisere oppskriften bedre med en gang. Håper du fikk til kaken til slutt :)

      Kommenter  (0)


  • Kristine

    4 år siden
    Er det noe feil med ingrediensene i glasuren? Skal det være kakao i stedet for bakepulver?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kristine, Ja det har du rett i, her var det en feil i oppskriften. Jeg retter det opp med en gang :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat