8-årsdagskake
Middels•90 min min
Oppskrift på morsom tallkake til åtteåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 8-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.
Ingredienser
Antall porsjoner
Mørk sjokoladekakebunn
-
225 ghvetemel
-
250 gsukker
-
1 tsnatron
-
½ tssalt
-
1 ssbakepulver
-
1 dlvann
-
2 dl
-
175 g
-
2 stkegg
-
2 tsvaniljesukker
-
2 dlkakao
Sjokoladeglasur
-
450 gmelis
-
180 g
-
6 sssterk kaffe (evnt. kokende vann)
-
3 tsvaniljesukker
-
2 sskakao
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to randformer (runde former med hull i midten) for å lage 8-tallet.
-
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
3
Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
-
4
Smør randformene. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter.
-
5
Sett sammen formene til et 8-tall som vist under.
Sjokoladeglasur
-
6
Rør smør med melis, vaniljesukker og kakao til smørkrem, gjerne i food processor eller med mikser.
-
7
Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.
-
8
Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.