8-årsdagskake

(15)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på morsom tallkake til åtteåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 8-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Antall porsjoner

1

Utstyr

2 stk randform, 24 cm i diameter

Ingredienser

Mørk sjokoladekakebunn

225 ghvetemel
250 gsukker
1 tsnatron
½ tssalt
1 ssbakepulver
1 dlvann
2 dlTINE Skumma Kulturmjølk
175 gTINE Meierismør
2 stkegg
2 tsvaniljesukker
2 dlkakao

Sjokoladeglasur

450 gmelis
180 gTINE Meierismør
6 sssterk kaffe (evnt. kokende vann)
3 tsvaniljesukker
2 sskakao

Slik gjør du det

  • Mørk sjokoladekakebunn

    1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to randformer (runde former med hull i midten) for å lage 8-tallet.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
    4. Smør randformene. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter.
    5. Sett sammen formene til et 8-tall som vist under.
  • Sjokoladeglasur

    1. Rør smør med melis, vaniljesukker og kakao til smørkrem, gjerne i food processor eller med mikser.
    2. Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.
    3. Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.

Tips:

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker. Her er det brukt Laban Seigmenn.

Kommentarer

  Legg til kommentar