7-årsdagskake
Middels•90 min min
Oppskrift på morsom tallkake til syvåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 7-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.
Ingredienser
Antall porsjoner
Mørk sjokoladekakebunn
-
225 ghvetemel
-
250 gsukker
-
1 tsnatron
-
½ tssalt
-
1 tsbakepulver
-
1 dlvann
-
2 dl
-
175 g
-
2 stkegg
-
2 tsvaniljesukker
-
2 dlkakao
Glasur/topping til tallkaken
-
1 pakke
-
150 g
-
6 dlmelis
-
¼ tskonditorfarge eller flere forskjellige farger
-
200 gmarsipan (gjerne ferdig utkjevlet)
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to brødformer, en liten (ca 1 liter) og en stor (ca 1,5 liter).
-
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
3
Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
-
4
Smør formene og dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 180 °C i ca 35 minutter.
-
5
Sett sammen brødformene til et 7-tall som vist på bildet.
Glasur/topping til tallkaken
-
6
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
-
7
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
-
8
Pynt kaken med ostekremen og legg på marsipan på toppen. Pynt kaken med ønsket kakepynt, gjerne stjerner som her.