7-årsdagskake

7-årsdagskake

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Oppskrift på morsom tallkake til syvåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 7-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mørk sjokoladekakebunn

225 g hvetemel
250 g sukker
1 ts natron
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
175 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao

Glasur/topping til tallkaken

200 g TINE Kremgo’® Naturell
150 g TINE Meierismør
6 dl melis
¼ ts konditorfarge eller flere forskjellige farger
200 g marsipan (gjerne ferdig utkjevlet)

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to brødformer, en liten (ca 1 liter) og en stor (ca 1,5 liter).
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
    4. Smør formene og dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 180 °C i ca 35 minutter.
    5. Sett sammen brødformene til et 7-tall som vist på bildet.
  1. Glasur/topping til tallkaken

    1. Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
    2. Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
    3. Pynt kaken med ostekremen og legg på marsipan på toppen. Pynt kaken med ønsket kakepynt, gjerne stjerner som her.
Tips!

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat