5-årsdagskake
Middels•90 min min
Oppskrift på morsom tallkake til femåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 5-tall. Lag en lys kakebunn med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!
Ingredienser
Antall porsjoner
Lys kakebunn
-
250 g
-
3 dlsukker
-
3 stkegg
-
7 dlhvetemel
-
3 dlsammalt hvete, fin
-
5 tsbakepulver
-
3 ½ dl
Glasur/topping til tallkaken
-
1 pakke
-
150 g
-
6 dlmelis
-
¼ tskonditorfarge eller flere forskjellige farger
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på lys kakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
3
Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør formene og kle med bakepapir. Hell i røren.
-
4
Stek kaken på 200 °C i 40-45 minutter.
-
5
Avkjøl kaken. Sett sammen 5-tallet som vist under.
Glasur/topping til tallkaken
-
6
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
-
7
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
-
8
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.