5-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til femåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 5-tall. Lag en lys kakebunn med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!
Middels•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Lys kakebunn
- 250 g TINE® Meierismør
- 3 dl sukker
- 3 stykk egg
- 7 dl hvetemel
- 3 dl sammalt hvete, fin
- 5 ts bakepulver
- 3.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
Glasur/topping til tallkaken
- 1 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 150 g TINE® Meierismør
- 6 dl melis
- 0.25 ts konditorfarge, eller flere forskjellige farger
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på lys kakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform.
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
3
Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør formene og kle med bakepapir. Hell i røren.
4
Stek kaken på 200 °C i 40-45 minutter.
5
Avkjøl kaken. Sett sammen 5-tallet som vist under.
Glasur/topping til tallkaken
1
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
2
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
3
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.
TipsOstekremen kan tilsettes valgfri konditorfarge og strøssel, som sølvkuler, sjokoladehjerter osv. Revet sjokolade er også godt!