4-årsdagskake

4-årsdagskake

Kommentarer 2
  • Middels
  • 90 min
Oppskrift på morsom tallkake til firåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 4-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mørk sjokoladekake

225 g hvetemel
250 g sukker
1 ts natron
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk eller annen syrnet melk
175 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao

Sjokoladeglasur

450 g melis
180 g TINE Meierismør
6 ss sterk kaffe (evnt. kokende vann)
3 ts vaniljesukker
6 ss kakao

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen til du får en fin og glatt røre.
    4. Smør formen og dekk bunnen til langpannen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
  1. Utskjæring

    1. Skjær ut 4-tallet som vist under.
  2. Sjokoladeglasur

    1. Rør smøret sammen med melis, og tilsett vaniljesukker, kaffe (evt kokende vann) og kakao (evt smeltet sjokolade) til smørkrem. Bruk gjerne food processor eller med mikser.
    2. Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.
    3. Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.
Tips!

Ønsker du en fyldigere smak på sjokoladekremen oppå kaken, kan du erstatte kakaopulveret med mørk sjokolade. Denne må du smelte i vannbad eller på lav effekt i mikroovnen (i omganger av ca 20 sek til det er ferdig smeltet).

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marit skaue

    6 år siden
    Hvor mye kakao skal det være i glasuren?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Beklager at kakao har falt ut av ingredienslisten, Marit! Du kan bruke 6 ss kakaopulver - eventuelt 100 gram mørk sjokolade som du smelter i vannbad eller i mikro på lav effekt (i omganger av ca 25 sek til det er helt smeltet). Jeg skal få lagt inn mengden i listen! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på feilen! :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat