10-årsdagskake
Middels•90 min min
Oppskrift på morsom tallkake til tiåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 10-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.
Ingredienser
Antall porsjoner
Mørk sjokoladekakebunn
-
225 ghvetemel
-
250 gsukker
-
1 tsnatron
-
½ tssalt
-
1 tsbakepulver
-
1 dlvann
-
2 dl
-
175 g
-
2 stkegg
-
2 tsvaniljesukker
-
2 dlkakao
Glasur/topping til tallkaken
-
1 pakke
-
150 g
-
6 dlmelis
-
¼ tskonditorfarge eller flere forskjellige farger
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en lang kakeform eller brødform på ca 1 liter.
-
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
3
Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.
-
4
Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.
-
5
Sett sammen formene til et 10-tall som vist på bildet.
Glasur/topping til tallkaken
-
6
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
-
7
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
-
8
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.