10-årsdagskake

10-årsdagskake

Kommentarer 2
  • Middels
  • 90 min
Oppskrift på morsom tallkake til tiåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 10-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mørk sjokoladekakebunn

225 g hvetemel
250 g sukker
1 ts natron
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
175 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao

Glasur/topping til tallkaken

200 g TINE Kremgo’® Naturell
150 g TINE Meierismør
6 dl melis
¼ ts konditorfarge eller flere forskjellige farger

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en lang kakeform eller brødform på ca 1 liter.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.
    4. Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.
    5. Sett sammen formene til et 10-tall som vist på bildet.
  1. Glasur/topping til tallkaken

    1. Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
    2. Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
    3. Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.
Tips!

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Monica Rypestøl

    3 år siden
    Hei. Kan denne oppskriften fylle en langpanne?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Monica, Dersom du skal bruke denne i en langpanne, så må du doble oppskriften. Det gjør du enkelt ved å trykke "pluss" en gang, helt i begynnelsen av oppskriften. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat