10-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til tiåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 10-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser
Mørk sjokoladekakebunn
Glasur/topping til tallkaken
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en lang kakeform eller brødform på ca 1 liter.
- 2
Sett stekeovnen på 180 °C.
- 3
Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.
- 4
Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.
- 5
Sett sammen formene til et 10-tall som vist på bildet.
Glasur/topping til tallkaken
- 6
Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
- 7
Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
- 8
Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.
Tips
Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.