1-årsdagskake
Oppskrift på morsom tallkake til ettåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 1-tall. Lag en lys formkake med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!
Middels•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Lys formkake
- 250 g TINE® Meierismør
- 3 dl sukker
- 3 stykk egg
- 7 dl hvetemel
- 3 dl sammalt hvete, fin
- 5 ts bakepulver
- 3.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
Sjokoladeglasur
- 1 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 300 g melis
- 120 g TINE® Meierismør
- 6 ss sterk kaffe, evnt. kokende vann
- 2 ss kakao
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på lys formkake trenger du to brødformer; en liten (ca 1 liter) og en stor (ca 1,5 liter).
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
3
Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør brødformene godt og hell i røren.
4
Stek kakene på 200 °C i 40-45 minutter.
5
Sett sammen brødformene til et 1-tall som vist på bildet.
Sjokoladeglasur
1
Rør smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin eller bruk miksmaster.
2
Tilsett kremost, kaffe og kakao og rør til en jevn og fin glasur.
3
Smør ut glasuren på kaken og pynt etter beste evne.
TipsPynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.