Vanilla cheesecake med salt karamell og sjokolade

Vanilla cheesecake med salt karamell og sjokolade

15
240
Middels180 min
Denne oppskriften på vaniljeostekake med salt karamell og knasende sjokoladeskorpe må du prøve! Hjemmelaget ostekake blir aldri det samme etter du har smakt denne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladeskorpe

Ostefyll

Créme Fraîch-fyll

Karamell

Slik gjør du det

 1. 1

  Knus kjeks til fine smuler og bland med kakao. Smelt smør og rør godt sammen.

 2. 2

  Ha blandingen i en kakeform, og trykk den godt på bunnen og opp langs sidene. Prøv så godt som mulig å få et like tykt lag i bunnen og langs kant.

Ostefyll

 1. 3

  Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger i melk og varm forsiktig opp i en kjele. Ta kjelen fra varmen rett før det begynner å koke og sett til side og fjern vaniljestang.

 2. 4

  Ha kremost og sukker i en bolle og visp til en glatt og fin blanding. Tilsett ett egg om gangen under omrøring og bland godt. Spe ut blandingen med melk og visp til en jevn blanding.

 3. 5

  Hell kremostblandingen i formen over kjeksbunnen, og sett kaken i ovnen på en rist med bakepapir under. Stek i ca. 1 time på 175 °C. Kaken skal være fast men samtidig litt "disset" når du beveger på den.

Créme Fraîch-fyll

 1. 6

  La ovnen fremdeles stå på når du tar kaken ut av ovnen. Bland Créme Fraîch, sukker og frø fra vaniljestang i en bolle, mens kaken får hvile i 10 minutter. Hell smør Crème Fraîche-topping oppå kaken og sett kaken inn i ovnen igjen ytterligere 10 minutter.

 2. 7

  Avkjøl kaken først i romtemperatur, sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer.

Karamell

 1. 8

  Smelt sukker og vann i en kjele til fargen er vakker karamellbrun.

  Tips

  Her gjelder det å være obs på at først vil blandingen være blank og flytende, så blir den tørr og klumpete, og så vil den smelte igjen og bli karamellbrun.

 2. 9

  Fjern kjelen fra varmen og tilsett fløte forsiktig (pass på, det bobler!), visp sammen. Obs: hvis karamellen stivner, varmer du forsiktig opp blandingen igjen under røring. Visp inn smør og salt.

 3. 10

  Avkjøl karamellen og hell over den avkjølte kaken. Dryss over litt flaksalt rett før servering.

Tips

Bruk den sjokoladekjeksen du liker aller best til å lage sjokoladeskorpen.

Del denne oppskriften: