
Vanilla cheesecake med salt karamell og sjokolade
- Middels
- 180 min
Denne oppskriften på vaniljeostekake med salt karamell og knasende sjokoladeskorpe må du prøve! Hjemmelaget ostekake blir aldri det samme etter du har smakt denne.
Slik gjør du det
-
-
Knus kjeks til fine smuler og bland med kakao. Smelt smør og rør godt sammen.
-
Ha blandingen i en kakeform, og trykk den godt på bunnen og opp langs sidene. Prøv så godt som mulig å få et like tykt lag i bunnen og langs kant.
-
-
Ostefyll
-
Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger i melk og varm forsiktig opp i en kjele. Ta kjelen fra varmen rett før det begynner å koke og sett til side og fjern vaniljestang.
-
Ha kremost og sukker i en bolle og visp til en glatt og fin blanding. Tilsett ett egg om gangen under omrøring og bland godt. Spe ut blandingen med melk og visp til en jevn blanding.
-
Hell kremostblandingen i formen over kjeksbunnen, og sett kaken i ovnen på en rist med bakepapir under. Stek i ca. 1 time på 175 °C. Kaken skal være fast men samtidig litt "disset" når du beveger på den.
-
-
Créme Fraîch-fyll
-
La ovnen fremdeles stå på når du tar kaken ut av ovnen. Bland Créme Fraîch, sukker og frø fra vaniljestang i en bolle, mens kaken får hvile i 10 minutter. Hell smør Crème Fraîche-topping oppå kaken og sett kaken inn i ovnen igjen ytterligere 10 minutter.
-
Avkjøl kaken først i romtemperatur, sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer.
-
-
Karamell
-
Smelt sukker og vann i en kjele til fargen er vakker karamellbrun.Tips
Her gjelder det å være obs på at først vil blandingen være blank og flytende, så blir den tørr og klumpete, og så vil den smelte igjen og bli karamellbrun.
-
Fjern kjelen fra varmen og tilsett fløte forsiktig (pass på, det bobler!), visp sammen. Obs: hvis karamellen stivner, varmer du forsiktig opp blandingen igjen under røring. Visp inn smør og salt.
-
Avkjøl karamellen og hell over den avkjølte kaken. Dryss over litt flaksalt rett før servering.
-
Tips
Bruk den sjokoladekjeksen du liker aller best til å lage sjokoladeskorpen.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Trine
(0)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
(0)