
Vanilla cheesecake med salt karamell og sjokolade
Middels•180 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladeskorpe
-
400 gcookies
-
3 sskakao
-
150 g
Ostefyll
-
½ dl
-
2 stkvaniljestenger
-
4 pakker
-
2 ½ dlsukker
-
4 stkegg
Créme Fraîch-fyll
-
2 dl
-
1 sssukker
-
1 stkvaniljestang
Karamell
-
2 ½ dlsukker
-
2 ssvann
-
2 dl
-
2 ss
-
¼ tssalt
-
½ tsflaksalt
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeks til fine smuler og bland med kakao. Smelt smør og rør godt sammen.
-
2
Ha blandingen i en kakeform, og trykk den godt på bunnen og opp langs sidene. Prøv så godt som mulig å få et like tykt lag i bunnen og langs kant.
Ostefyll
-
3
Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger i melk og varm forsiktig opp i en kjele. Ta kjelen fra varmen rett før det begynner å koke og sett til side og fjern vaniljestang.
-
4
Ha kremost og sukker i en bolle og visp til en glatt og fin blanding. Tilsett ett egg om gangen under omrøring og bland godt. Spe ut blandingen med melk og visp til en jevn blanding.
-
5
Hell kremostblandingen i formen over kjeksbunnen, og sett kaken i ovnen på en rist med bakepapir under. Stek i ca. 1 time på 175 °C. Kaken skal være fast men samtidig litt "disset" når du beveger på den.
Créme Fraîch-fyll
-
6
La ovnen fremdeles stå på når du tar kaken ut av ovnen. Bland Créme Fraîch, sukker og frø fra vaniljestang i en bolle, mens kaken får hvile i 10 minutter. Hell smør Crème Fraîche-topping oppå kaken og sett kaken inn i ovnen igjen ytterligere 10 minutter.
-
7
Avkjøl kaken først i romtemperatur, sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer.
Karamell
-
8
Smelt sukker og vann i en kjele til fargen er vakker karamellbrun.
Tips
Her gjelder det å være obs på at først vil blandingen være blank og flytende, så blir den tørr og klumpete, og så vil den smelte igjen og bli karamellbrun.
-
9
Fjern kjelen fra varmen og tilsett fløte forsiktig (pass på, det bobler!), visp sammen. Obs: hvis karamellen stivner, varmer du forsiktig opp blandingen igjen under røring. Visp inn smør og salt.
-
10
Avkjøl karamellen og hell over den avkjølte kaken. Dryss over litt flaksalt rett før servering.