Spøkelseskake til halloween

Spøkelseskake til halloween

Kommentarer 2
  • Middels
  • 60 min
Oppskrift på halloweenkake med små hvite spøkelser til årets skumleste kveld. Skrem venner og familie med en blek spøkelseskake. Spøkelsene kan også minne om hattifnattene fra Mummidalen. Server kaken i barneselskap eller i bursdagen til den lekne voksne ellers i året.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sukkerbrød

6 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll Alternativ 1

3 dl TINE Kremfløte

Fyll Alternativ 2

5 dl Piano Vaniljekrem
1 dl syltetøy (smak etter eget ønske)

Pynt

3 dl TINE Kremfløte
1 ts sukker
1 pose marshmallows Husk tannstikkere for å holde marshmellowsene sammen

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på spøkelseskake til halloween trenger du en rund kakeform på ca 26 cm i diameter.
    2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en gaffel.
    3. Hell røren i smurt form og stek kaken i stekeovnen ved 175 °C ca 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
    4. Visp all fløten til luftig krem. Del kakebunnen i to lag. Dynk med litt juice eller melk. Fordel halvparten av kremen mellom lagene sammen med syltetøy. Dekk kaken med resten av kremen, oppå og langs kanten.
    5. Sett mashmallows oppå hverandre (bruk gjerne en tannstikke til å holde dem sammen). Lag spøkelsene slik du ønsker selv. Bruk sort tusj til å lage skumle uttrykk/øyne på spøkelsene.
Tips!

Bruk gjerne lys på kaken for en ekstra sakral effekt!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kari- Mette Pedersen

    6 år siden
    Hei. Istedet for svart tusj anbefaler jeg å dyppe q-tips i smeltet sjokolade for øyne..

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for godt "øye-tips", Kari-Mette! :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat