Skip to main content

Små ostekaker til tur

Enkel
20min

Deilige ostekaker i prosjonsstørrelse som er perfekte til tur! Ostekakene krever ikke steking og lages enkelt i et brukte syltetøyglass eller lignende.

3.9
(15)
Next ImageSmå ostekaker til tur

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

200 g
kornmo
3 ss
brunt sukker

Bærtopping

400 g
bær blåbær, bringebær eller skogsbærblanding, gjerne fryst
0.5 stk
sitron, saft
80 g
sukker
1 ss
Maizenna maisstivelse
2 ss
kaldt vann

Ostelag

1 ts
vaniljesukker
1 ts
finrevet sitronskall
50 g
melis

Fremgangsmåte

  1. Legg kjeksene i en liten plastpose og rull over med en kjevle, til kjeksen er smulet opp. Ha i en bolle, smelt smøret og bland det inn i smulene sammen med det brune sukkeret. Sett til side.

  2. Ha bær, sitronsaft og sukker i en liten kjele og kok forsiktig opp. La det putre i ca. 5 minutter. Bland sammen Maizenna og 2 ss kaldt vann. Bland inn i de varme bærene og rør godt i 30 sekunder, til blandingen tykner. Ta vekk fra platen og avkjøl.

  3. Pisk kremfløte til du har en krem og pisk inn ost, vaniljesukker, sitronskall og melis.

  4. Fordel smulene i 6 glass og press litt ned med en skje eller bruk fingrene. Ha kremblandingen i en sprøytepose eller bruk en skje og fordel kremen i glassene.

  5. Fordel bærblandingen over kremen. Spis med en gang eller sett dem kaldt. De holder seg fint 2-3 dager i kjøleskapet.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ta vare på små syltetøyglass. De kan brukes til mye, blant annet til disse ostekakene så man får dem med seg på tur.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter