Små ostekaker til tur
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
200 gkornmo
-
100 g
-
3 ssbrunt sukker
Bærtopping
-
400 gbær blåbær, bringebær eller skogsbærblanding, gjerne fryst
-
½ stksitron, saft
-
80 gsukker
-
1 ssMaizenna maisstivelse
-
2 sskaldt vann
Ostelag
-
2 dl
-
250 g
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsfinrevet sitronskall
-
50 gmelis
Slik gjør du det
-
1
Legg kjeksene i en liten plastpose og rull over med en kjevle, til kjeksen er smulet opp. Ha i en bolle, smelt smøret og bland det inn i smulene sammen med det brune sukkeret. Sett til side.
-
2
Ha bær, sitronsaft og sukker i en liten kjele og kok forsiktig opp. La det putre i ca. 5 minutter. Bland sammen Maizenna og 2 ss kaldt vann. Bland inn i de varme bærene og rør godt i 30 sekunder, til blandingen tykner. Ta vekk fra platen og avkjøl.
-
3
Pisk kremfløte til du har en krem og pisk inn ost, vaniljesukker, sitronskall og melis.
-
4
Fordel smulene i 6 glass og press litt ned med en skje eller bruk fingrene. Ha kremblandingen i en sprøytepose eller bruk en skje og fordel kremen i glassene.
-
5
Fordel bærblandingen over kremen. Spis med en gang eller sett dem kaldt. De holder seg fint 2-3 dager i kjøleskapet.