Småostekaker til tur

Små ostekaker til tur

0
0
Enkel20 min
Deilige ostekaker i prosjonsstørrelse som er perfekte til tur! Ostekakene krever ikke steking og lages enkelt i et brukte syltetøyglass eller lignende.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

Bærtopping

  • 400 g
    bær blåbær, bringebær eller skogsbærblanding, gjerne fryst
  • ½ stk
    sitron, saft
  • 80 g
    sukker
  • 1 ss
    Maizenna maisstivelse
  • 2 ss
    kaldt vann

Ostelag

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg kjeksene i en liten plastpose og rull over med en kjevle, til kjeksen er smulet opp. Ha i en bolle, smelt smøret og bland det inn i smulene sammen med det brune sukkeret. Sett til side.

  2. 2

    Ha bær, sitronsaft og sukker i en liten kjele og kok forsiktig opp. La det putre i ca. 5 minutter. Bland sammen Maizenna og 2 ss kaldt vann. Bland inn i de varme bærene og rør godt i 30 sekunder, til blandingen tykner. Ta vekk fra platen og avkjøl.

  3. 3

    Pisk kremfløte til du har en krem og pisk inn ost, vaniljesukker, sitronskall og melis.

  4. 4

    Fordel smulene i 6 glass og press litt ned med en skje eller bruk fingrene. Ha kremblandingen i en sprøytepose eller bruk en skje og fordel kremen i glassene.

  5. 5

    Fordel bærblandingen over kremen. Spis med en gang eller sett dem kaldt. De holder seg fint 2-3 dager i kjøleskapet.

Tips

Ta vare på små syltetøyglass. De kan brukes til mye, blant annet til disse ostekakene så man får dem med seg på tur.

Del denne oppskriften: