Skip to main content

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Middels
1t

Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

3.9
(187)
Next ImagePasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøttebunn

2 stk
eggehvite
100 g
sukker
130 g
malte hasselnøtter og/eller mandler

Pasjonsfruktkrem

300 g
sukker
0.5 stk
vaniljestang
1.5 dl
pasjonsfruktjuice
1 stk
lime (saften av)
5 plate
gelatin

Pasjonsfruktgelé

130 g
pasjonsfruktjuice
1 stk
appelsin (saften av)
0.5 stk
lime (saften av)
1.25 dl
vann
75 g
sukker
1 ts
maizena
4 plate
gelatin

Pynt

100 g
blåbær
0.5 stk
pasjonsfruktpulp

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.

  2. Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene. Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.

Pasjonsfruktkrem

  1. Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.

  2. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen. Frys kaken i 3 timer.

Pasjonsfruktgelé

  1. Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter. Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.

  2. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Sett kaken inn i kjøleskapet til geleen har stivnet.

  3. Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen eller bruk en spiss smørkniv langs kanten, til kaken slipper kantene. Pynt kaken med frisk frukt og bær.

    Tips

    Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter