Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Middels
1t

Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

3.9
(187)
Next ImagePasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøttebunn

2 stk
eggehvite
100 g
sukker
130 g
malte hasselnøtter og/eller mandler

Pasjonsfruktkrem

300 g
sukker
0.5 stk
vaniljestang
1.5 dl
pasjonsfruktjuice
1 stk
lime (saften av)
5 plate
gelatin

Pasjonsfruktgelé

130 g
pasjonsfruktjuice
1 stk
appelsin (saften av)
0.5 stk
lime (saften av)
1.25 dl
vann
75 g
sukker
1 ts
maizena
4 plate
gelatin

Pynt

100 g
blåbær
0.5 stk
pasjonsfruktpulp

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.

  2. Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene. Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.

Pasjonsfruktkrem

  1. Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.

  2. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen. Frys kaken i 3 timer.

Pasjonsfruktgelé

  1. Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter. Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.

  2. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Sett kaken inn i kjøleskapet til geleen har stivnet.

  3. Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen eller bruk en spiss smørkniv langs kanten, til kaken slipper kantene. Pynt kaken med frisk frukt og bær.

    Tips

    Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter