Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn
Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.
Middels•1 t•1 personer
Ingredienser
Nøttebunn
- 2 stykk eggehvite
- 100 g sukker
- 130 g malte hasselnøtter, og/eller mandler
Pasjonsfruktkrem
- 2 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 50 g Kesam® Vanilje laktosefri
- 300 g sukker
- 0.5 stykk vaniljestang
- 1.5 dl pasjonsfruktjuice
- 1 stykk lime, (saften av)
- 5 plate gelatin
- 3 dl TINE® Kremfløte
Pasjonsfruktgelé
- 130 g pasjonsfruktjuice
- 1 stykk appelsin, (saften av)
- 0.5 stykk lime, (saften av)
- 1.25 dl vann
- 75 g sukker
- 1 ts maizena
- 4 plate gelatin
Pynt
- 100 g blåbær
- 0.5 stykk pasjonsfruktpulp
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 180 °C.
Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.
2
Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene.
Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter.
Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
Pasjonsfruktkrem
1
Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.
2
Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen.
Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn.
Ha kremen over nøttebunnen i formen.
Frys kaken i 3 timer.
Pasjonsfruktgelé
1
Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.
Tilsett gelatin og rør sammen.
Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.
2
Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Sett kaken inn i kjøleskapet til geleen har stivnet.
3
Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen eller bruk en spiss smørkniv langs kanten, til kaken slipper kantene. Pynt kaken med frisk frukt og bær.
TipsHusk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.