Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Middels
1t

Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

3.9
(189)
Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Ingredienser

Nøttebunn

2 stk
eggehvite
100 g
sukker
130 g
malte hasselnøtter og/eller mandler

Pasjonsfruktkrem

300 g
sukker
½ stk
vaniljestang
1.5 dl
pasjonsfruktjuice
1 stk
lime (saften av)
5 plate
gelatin

Pasjonsfruktgelé

130 g
pasjonsfruktjuice
1 stk
appelsin (saften av)
½ stk
lime (saften av)
1.25 dl
vann
75 g
sukker
1 ts
maizena
4 plate
gelatin

Pynt

100 g
blåbær
½ stk
pasjonsfruktpulp

Slik gjør du

Pasjonsfruktkrem

Pasjonsfruktgelé

  1. Tips

    Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter