Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

0
164
Middels60 min
Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøttebunn

  • 2 stk
    eggehviter
  • 100 g
    sukker
  • 130 g
    malte hasselnøtter og/eller mandler

Pasjonsfruktkrem

Pasjonsfruktgelé

  • 130 g
    pasjonsfruktjuice
  • 1 stk
    appelsin (saften av)
  • ½ stk
    lime (saften av)
  • 1 ¼ dl
    vann
  • 75 g
    sukker
  • 1 ts
    maizena
  • 4 plater
    gelatin

Pynt

  • 100 g
    blåbær
  • ½ stk
    pasjonsfruktpulp

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C. Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.

  2. 2

    Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene. Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.

Pasjonsfruktkrem

  1. 3

    Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.

  2. 4

    Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen. Frys kaken i 3 timer.

Pasjonsfruktgelé

  1. 5

    Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter. Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.

  2. 6

    Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Sett kaken inn i kjøleskapet til geleen har stivnet.

  3. 7

    Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen eller bruk en spiss smørkniv langs kanten, til kaken slipper kantene. Pynt kaken med frisk frukt og bær.

    Tips

    Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.

Del denne oppskriften: