Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn
Middels
1t
Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.
3.9
(188)

Ingredienser
Nøttebunn
2 stk 
 eggehvite 
100 g 
 sukker 
130 g 
malte  hasselnøtter og/eller mandler
Pasjonsfruktkrem
2 pakke 
300 g 
 sukker 
½ stk 
 vaniljestang 
1.5 dl 
 pasjonsfruktjuice 
1 stk 
 lime (saften av)
5 plate 
 gelatin 
3 dl 
Pasjonsfruktgelé
130 g 
 pasjonsfruktjuice 
1 stk 
 appelsin (saften av)
½ stk 
 lime (saften av)
1.25 dl 
 vann 
75 g 
 sukker 
1 ts 
 maizena 
4 plate 
 gelatin 
Pynt
100 g 
 blåbær 
½ stk 
 pasjonsfruktpulp 
Slik gjør du
Pasjonsfruktkrem
Pasjonsfruktgelé
Tips
Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.
Trykk for å vurdere oppskriften






