Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Nøttebunn
-
2 stkeggehviter
-
100 gsukker
-
130 gmalte hasselnøtter og/eller mandler
Pasjonsfruktkrem
-
2 pakker
-
50 g
-
300 gsukker
-
½ stkvaniljestang
-
1 ½ dlpasjonsfruktjuice
-
1 stklime (saften av)
-
5 platergelatin
-
3 dl
Pasjonsfruktgelé
-
130 gpasjonsfruktjuice
-
1 stkappelsin (saften av)
-
½ stklime (saften av)
-
1 ¼ dlvann
-
75 gsukker
-
1 tsmaizena
-
4 platergelatin
Pynt
-
100 gblåbær
-
½ stkpasjonsfruktpulp
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C. Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.
-
2
Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene. Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
Pasjonsfruktkrem
-
3
Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.
-
4
Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen. Frys kaken i 3 timer.
Pasjonsfruktgelé
-
5
Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter. Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.
-
6
Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Sett kaken inn i kjøleskapet til geleen har stivnet.
-
7
Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen eller bruk en spiss smørkniv langs kanten, til kaken slipper kantene. Pynt kaken med frisk frukt og bær.
Tips
Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.