Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

17
  • Middels
  • 60 min
Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

Ingredienser

Nøttebunn

2 stk eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter og/eller mandler

Pasjonsfruktkrem

400 g TINE Kremgo® Naturell
50 g Kesam® Vanilje
300 g sukker
½ stk vaniljestang
1 ½ dl pasjonsfruktjuice
1 stk lime (saften av)
5 plater gelatin
3 dl TINE Kremfløte

Pasjonsfruktgelé

130 g pasjonsfruktjuice
1 stk appelsin (saften av)
½ stk lime (saften av)
1 ¼ dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 plater gelatin

Pynt

100 g blåbær
½ stk pasjonsfruktpulp

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.
    2. Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene. Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
  1. Pasjonsfruktkrem

    1. Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.
    2. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen. Frys kaken i 3 timer.
  2. Pasjonsfruktgelé

    1. Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter. Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.
    2. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Sett kaken inn i kjøleskapet til geleen har stivnet.
    3. Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen eller bruk en spiss smørkniv langs kanten, til kaken slipper kantene. Pynt kaken med frisk frukt og bær.
      Tips

      Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.

Kommentarer

  • Pasjonsfrukten

    2 år siden
    Har bakt denne før men da med pasjonsfrukt juice kjøpt i Sverige. Ikke å få tak i lengre, og slettes ikke i Norge. Noen som har prøvd med saften av pressede pasjonsfrukter? Blir det for konsentrert smak?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Det skal gå fint å bruke saften fra pasjonsfrukten, men om du syns det smaker for mye, kan du tynne den ut med litt sukkerlake eller lignende :) God bakst!

       (0)

    • Sissel

      4 måneder siden
      Meny har 1 kg frosset pasjonsfruktmos, litt over 100 kr. Denne er genial når jeg kaken.

       (0)

      • Torill

        1 måneder siden
        Pasjonsfrukt juice fant jeg på en innvandrerbutikk...bare et lite tips 😉

         (0)

        • Sindre , Kundekonsulent

          1 måneder siden
          Takk for at du deler tips, sikkert flere som er på leting!

           (0)

        • Sindre , Kundekonsulent

          1 måneder siden
          Takk for at du deler tips, sikkert flere som er på leting!

           (0)

      • Sissel

        4 måneder siden
        Lager kaken😂

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat