Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Kommentarer 12
  • Middels
  • 60 min
Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøttebunn

2 stk eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter og/eller mandler

Pasjonsfruktkrem

400 g TINE Kremgo’® Naturell
50 g Kesam® Vanilje
300 g sukker
½ stk vaniljestang
1 ½ dl pasjonsfruktjuice
1 stk lime (saften av)
5 plater gelatin
3 dl TINE Kremfløte

Pasjonsfruktgelé

130 g pasjonsfruktjuice
1 stk appelsin (saften av)
½ stk lime (saften av)
1 ¼ dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 plater gelatin

Pynt

100 g blåbær
½ stk pasjonsfrukt

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.
    2. Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene. Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
  1. Pasjonsfruktkrem

    1. Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.
    2. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen. Frys kaken i 3 timer.
  2. Pasjonsfruktgelé

    1. Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter. Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.
    2. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Sett kaken inn i kjøleskapet til geleen har stivnet.
    3. Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen eller bruk en spiss smørkniv langs kanten, til kaken slipper kantene. Pynt kaken med frisk frukt og bær.
      Tips!

      Husk å ta ut kaken av fryseren og sett den i kjøleskapet cirka 3 timer før besøket ankommer.

Kommentar

Kommentarer

  • Pasjonsfrukten

    5 måneder siden
    Har bakt denne før men da med pasjonsfrukt juice kjøpt i Sverige. Ikke å få tak i lengre, og slettes ikke i Norge. Noen som har prøvd med saften av pressede pasjonsfrukter? Blir det for konsentrert smak?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei, Det skal gå fint å bruke saften fra pasjonsfrukten, men om du syns det smaker for mye, kan du tynne den ut med litt sukkerlake eller lignende :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Jila

    7 måneder siden
    Kan man bruke sukrin isteden for sukker?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Jila,

      Anbefaler å bytte ut halvparten av sukkeret med sukrin og ikke alt da sukrin smaker veldig søtt. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Karoline

    8 måneder siden
    Hei! Man skal vel kjøle ned hele kaken m geleen i kjøleskap før man tar av formen å fryser? i punkt 6.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Karoline,

      Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette. vi har nå endret litt i stegene og håper det blir enklere å lage kaken nå :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Hege

    3 år siden
    Skal man bruke saften av passionfrukten eller bruke en juice av passionfrukten?

    Kommenter  (37)


  • Andrea

    3 år siden
    Hei, hva kan jeg bruke istedet for eggehviter i bunnen?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Det er vanskelig å få til en smakfull nøttebunn uten eggehvite. Da vil jeg heller anbefale deg å lage en bunn med kjeks og smør. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Angelica

    3 år siden
    hei, jeg får ikke tak i Kremost til baking, fikk vite at den går ut av sortiment, hvilken andre type kremost kan jeg bruke istedet? blir det mye forskjell i smaken? Jeg har fått mye skryt av alle ostekakene hvor jeg har brukt kremost til baking variant, veldig synd at det ikke selges lenger.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Angelica, Kremost til baking er fortsatt i sortimentet vårt. De flestefullsortimentsbutikker som Meny, UltraCentra og store Kiwibutikker skal ha disse i hyllene sine. Når det er sagt så kan du erstatte kremost for baking med naturell kremost. Eller dersom du vil eksperimentere litt med smak så kan du forsøke smørbar Snøfrisk, Chevre naturell eller Kesam naturell også. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Charlotte

    5 år siden
    Hva kan man lage bunnen av når man har nøtteallergi?

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat