Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter

Enkel
45min

Denne lagkaken har ost både i bunnen, mellom lagene og på toppen. Brunt sukker, lønnesirup og nøtter med et sting gjør forhåpentligvis høstmørket litt lysere. Oppskriften er innsendt av Sten J. McNeil Ånnerud som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

3.3
(45)
Lagre
Skriv ut
Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter

Ingredienser

Bunn

150 g
brunt sukker
2 ss
lønnesirup
4 stk
egg
225 g
hvetemel
2 ½ ts
bakepulver

Brente nøtter

150 g
nøtter (blanede nøtter uten salt)
4 ss
brunt sukker
0.5 dl
vann
½ ts
chipotle chili (røkt chili)
½ ts
salt

Krem

5 ss
lønnesirup
175 g
melis
2 ½ ss
rom (gjerne mørk)

Slik gjør du

Brente nøtter

Krem

Tips

Dersom du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter